USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Спортсменів із Росії та Білорусі не змушуватимуть письмово засуджувати війну в Україні, – директор ASOIF

Наразі розробляють декларації для російських і білоруських спортсменів
Франческо Бітті
Президент ASOIF Франческо Річчі Бітті
Джерело: відкриті джерела

Російські та білоруські спортсмени будуть змушені підписати декларацію, в якій зобов'язуватимуться відповідати критеріям нейтральності, щоб повернутися до міжнародних змагань. Про це заявив президент Асоціації міжнародних олімпійських федерацій з літніх видів спорту (ASOIF) Франческо Річчі Бітті.

Міжнародний олімпійський комітет радив федераціям повернути росіян та білорусів до індивідуальних змагань на суворих умовах нейтралітету. Такі спортсмени мають публічно не висловлюватися на підтримку російського вторгнення до України й не бути пов'язаними зі збройними й силовими структурами двох країн.

Бітті пояснив, що поки розробляють декларації для російських та білоруських спортсменів. Від атлетів не вимагатимуть письмово висловлюватися проти російського вторгнення з безпекових міркувань.

"Атлети отримають на підпис декларацію, але їх не проситимуть казати, що вони виступають проти війни – в Росії за це передбачена кримінальна справа. Пілоти Формули-1 вже підписують документ, а федерації типу плавання – попереду. Існує й інше делікатне питання – контроль за дотриманням критеріїв відбору", – сказав функціонер.

Новини за темою: Чоловічі збірні Росії та Білорусі не допустили до чемпіонату Європи з баскетболу 2025 року

Водночас у спортивній спільноті постали питання про практичну імплементацію нових рекомендацій МОК. Міністр спорту Великої Британії Люсі Фрейзер закликала додати до критеріїв відбору відсутність державного фінансування спортсменів РФ та Білорусі, що є порушенням нейтралітету.

Нині підписати декларацію для повернення до змагань вимагають від росіян та білорусів на тенісному Вімблдоні.

Нагадаємо, російських і білоруських спортсменів відсторонили від змагань. Так  продовжили дію раніше запроваджених санкцій.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine