USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

SpaceX вкотре перенесла запуск нової партії Starlink

Наступна можливість запуску очікується в неділю, 14 січня
космос
Ілюстративне фото
Джерело: Space X

Компанія SpaceX 13 січня четвертий раз за останні п'ять днів перенесла запуск наступної партії 22 інтернет-супутників Starlink. Про це компанія повідомила у соцмережі Х.

"Відмовляємося від сьогоднішнього запуску ракети-носія Falcon 9 зі Starlink внаслідок сильного вітру. Наступна можливість запуску очікується в неділю, 14 січня", - заявили в компанії.

Space.com додає, що компанія повинна була запустити нову партію 22 інтернет-супутників Starlink ще 9 січня.

Проте через несприятливі погодні умови змушені були відмовитися від своїх планів.

Ця суботня місія мала б стати четвертим орбітальним польотом у 2024 році для SpaceX, яка загалом хоче запустити 144 місії цього року.

Поточний рекорд компанії – 98 запусків – був встановлений у 2023 році.

Раніше

Днями через супутники Direct to Cell у космосі надійшли текстові повідомлення. Про це поінформували в компанії SpaceX.

"Пропустив одне. Приголомшливо!" – зазначили в компанії.

І опублікували відповідні фотопідтвердження.

Новини за темою: Сенат США вимагає провести розслідування щодо Ілона Маска та блокування доступу Starlink для України

Додамо

Влада Ізраїлю з жовтня минулого року веде переговори з американською компанією SpaceX Ілона Маска щодо підключення інтернет-сервісів Starlink. Це пояснюють необхідністю посилення зв’язку у воєнний час,  напередодні очікуваної наземної операції у Секторі Гази. 

Як повідомили в Міністерстві зв’язку Ізраїлю, цей крок забезпечить безперервний доступ до інтернету в містах на лінії фронту.

"Представник міністерства додав, що це буде перший раз, коли Ізраїль покладається на Starlink, який слугуватиме резервним варіантом на випадок збою інших систем", – зазначають ЗМІ.

Раніше ми повідомляли, що американський мільярдер і винахідник Ілон Маск таємно звелів своїм інженерам вимкнути мережу супутникового зв'язку Starlink біля узбережжя т.о. Криму 2022 року, щоб перешкодити українській атаці на російський військово-морський флот. Про це йдеться в одному з уривків нової біографії багатія.

Згодом очільник SpaceX прокоментував скандал, який виник через його відмову підтримати у 2022 році військову операцію ЗСУ проти Чорноморського флоту Росії в окупованому Криму.

Читайте також:
Під час наступу росіян у Харківській області у бійців ЗСУ вийшли з ладу Starlink Під час наступу росіян у Харківській області у бійців ЗСУ вийшли з ладу Starlink
Starlink на війні: Як Пентагон бореться з використанням росіянами терміналів зв'язку Starlink на війні: Як Пентагон бореться з використанням росіянами терміналів зв'язку
Starlink можна купити на чорних ринках по всьому світу, – Bloomberg Starlink можна купити на чорних ринках по всьому світу, – Bloomberg
SpaceX будує шпигунську супутникову мережу для розвідки США, – Reuters SpaceX будує шпигунську супутникову мережу для розвідки США, – Reuters