USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Зрив атаки ЗСУ у Криму: Маск виправдався

Україна просила Маска активувати Starlink на шляху до Севастополя
Ілон Маск
Ілон Маск
Джерело: відкриті джерела

Очільник SpaceX Ілон Маск прокоментував скандал, який виник через його відмову підтримати у 2022 році військову операцію ЗСУ проти Чорноморського флоту Росії в окупованому Криму. Про це він написав у Twitter.

За його словами, система Starlink у цьому районі і так не була доступна. При цьому він визнав, що отримав від України екстрений запит активувати зв'язок по всьому шляху до Севастополя, але відповів відмовою.

"Якби я погодився на їхнє прохання, то SpaceX стала б явним співучасником великого військового акту та ескалації конфлікту", – написав Маск.

Передісторія

Як повідомляв CNN, американський мільярдер і винахідник Ілон Маск таємно звелів своїм інженерам вимкнути мережу супутникового зв'язку Starlink біля узбережжя Криму минулого року, щоб перешкодити українській атаці на російський військово-морський флот.

Зазначається, що рішення Маска було зумовлене гострим страхом, що Росія відповість ядерною зброєю на український напад на Крим, і боязню, викликаною розмовою Маска з високопоставленими російськими чиновниками.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням