USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Starlink на війні: Як Пентагон бореться з використанням росіянами терміналів зв'язку

При цьому в Штатах переконані, що РФ продовжить шукати способи використання Starlink та інших комерційних систем зв'язку
Starlink
Starlink
Джерело: відкриті джерела

Представники Сполучених Штатів Америки і компанії SpaceX навчилися боротися з несанкціонованим використанням російськими військовими терміналів Starlink. Про це заявив помічник міністра оборони США з космічної політики Джон Пламб, передає Bloomberg.

"Сполучені Штати беруть активну участь у роботі з урядом України та SpaceX над протидією незаконному використанню Росією терміналів Starlink", – сказав чиновник.

За його словами, США успішно протидіють використанню Росією терміналів. При цьому він упевнений, що РФ продовжить шукати способи використання Starlink та інших комерційних систем зв'язку.

"Хоча це, як і раніше, буде проблемою, я думаю, що ми осмислили її і знайшли хороші рішення як зі Starlink, так і з Україною", – додав він.

Пламб не уточнив, яка тактика, методи або процедури використовуються, щоб перешкодити використанню Росією терміналів зв'язку.

Видання пише, що термінали Starlink все ще можна купити в Росії, наприклад на майданчику Ozon. Їхні продавці кажуть, що вони працюють через передплату, оформлену на ім'я жителів європейських країн, де технологія ліцензована.

Вони додали, що зв'язок працює не в центральній частині Росії, а в прикордонних районах з Україною і на захоплених територіях. При цьому цього тижня багато користувачів скаржилися на безпрецедентні проблеми з підключенням.

"У Telegram один із продавців рекомендував перейти на дорожчий глобальний тарифний план", – пише Bloomberg.

Цього тижня сенатор-демократка Елізабет Воррен закликала Пентагон обмежити використання Starlink у Росії. Вона пояснила, що це становить серйозну загрозу національній безпеці США та їхніх союзників.

11 лютого 2024 року Головне управлення розвідки Міноборони підтвердило, що російські війська використовують на фронті термінали супутникового зв’язку Starlink. А навесні західні ЗМІ повідомили, що Пентагон не може змусити SpaceX припинити обслуговування Starlink росіян на фронті.

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"