USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 5 0 7 0 (+1380)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Ізраїль веде переговори зі SpaceX щодо підключення Starlink для посилення зв'язку, – ЗМІ

Starlink слугуватиме резервним варіантом на випадок збою інших систем
Starlink
Джерело: відкриті джерела

Влада Ізраїлю веде переговори з американською компанією SpaceX Ілона Маска щодо підключення інтернет-сервісів Starlink. Це пояснюють необхідністю посилення зв’язку у воєнний час,  напередодні очікуваної наземної операції у Секторі Гази. Про це передає Bloomberg.

Як повідомили в Міністерстві зв’язку Ізраїлю, цей крок забезпечить безперервний доступ до інтернету в містах на лінії фронту.

"Представник міністерства додав, що це буде перший раз, коли Ізраїль покладається на Starlink, який слугуватиме резервним варіантом на випадок збою інших систем", – зазначають автори.

Також у виданні додають, що, за словами представника Мінзв'язку, Ізраїль розглядає можливість відключення Сектора Гази від інтернету і телефонного зв'язку. У відомстві також підтвердили, що працюють над закриттям ізраїльських офісів катарської державної новинної мережі Al-Jazeera, "яка використовується для пропаганди ХАМАСу, підбурювання і завдання шкоди національній безпеці у воєнний час".

Робота Starlink в Україні

Від початку великої війни Україна активно користується доступом до супутникового зв'язку Starlink. Він допомагає нашим військовим та підтримує роботу критичної інфраструктури й сервісів у медицині, фінансах та енергетиці.

За цей час наша країна отримала близько 20 тисяч таких пристроїв. З них п'ять тисяч – за сприяння Американської агенції з міжнародного розвитку (USAID), ще п'ять тисяч – за сприяння уряду Польщі. Про це передає Укрінформ із посиланням на Міністерство цифрової трансформації України.

Раніше ми повідомляли, що Американський мільярдер і винахідник Ілон Маск таємно звелів своїм інженерам вимкнути мережу супутникового зв'язку Starlink біля узбережжя Криму минулого року, щоб перешкодити українській атаці на російський військово-морський флот. Про це йдеться в одному з уривків нової біографії багатія.

Згодом очільник SpaceX прокоментував скандал, який виник через його відмову підтримати у 2022 році військову операцію ЗСУ проти Чорноморського флоту Росії в окупованому Криму.

За його словами, система Starlink у цьому районі й так не була доступна. При цьому він визнав, що отримав від України екстрений запит активувати зв'язок по всьому шляху до Севастополя, але відповів відмовою.

Пізніше начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що Маск не вимикав Starlink спеціально перед ударом по Севастополю.

Також начальник ГУР уточнив, що "проблем не було" з того часу, як Starlink увімкнули над Кримом.

Читайте також:
Застосовування західної зброї для ударів по Росії – це частина захисту, а не напад Застосовування західної зброї для ударів по Росії – це частина захисту, а не напад
Головний прокурор МКС запросив ордери на арешт прем'єра Ізраїлю Нетаньягу, міністра оборони країни й трьох посадовців ХАМАСу Головний прокурор МКС запросив ордери на арешт прем'єра Ізраїлю Нетаньягу, міністра оборони країни й трьох посадовців ХАМАСу
Про євреїв та релігію на війні, Про євреїв та релігію на війні, "ждунів" та "капеланські" реформи. Розмова з першим рабином в ЗСУ Давидом Мільманом
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти