USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Пентагон і SpaceX працюють над тим, щоб припинити використання Starlink Росією

Використання РФ Starlink буде "постійною проблемою" в Україні, кажуть в Міноборони США
Starlink
Starlink
Джерело: відкриті джерела

Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки спільно з компанією SpaceX виявляють та намагаються відключати супутникові термінали Starlink, що отримала РФ для використання в Україні. Проте в Пентагоні вважають, що це "нескінченна гра", тому використання росіянами Starlink може стати постійною проблемою, повідомляє Defence One.

Як пише видання, російські сили купують Starlink через чорний ринок. А це ставить під загрозу перевагу України в галузі безперебійного зв'язку.

Й оскільки це комерційний продукт, Росія може продовжувати купувати термінали, поки Пентагон і SpaceX відключають їх. Водночас США навряд чи обмежать геозону, щоб заблокувати їх, бо в цьому регіоні можуть бути українці.

"Думаю, це буде постійною проблемою. Можемо продовжувати виявляти старлінки і відключати їх. Проте вважаю, що Росія не зупиниться, намагаючись отримати ще більше терміналів", – припустив заступник помічника міністра оборони Джон Хілл.

Чиновник також додав, що Пентагон працює зі SpaceX над розв'язанням проблеми використання Росією Starlink через осередок комерційної інтеграції в Космічному командуванні Сполучених Штатів Америки. Тому це дає змогу приватним компаніям та уряду працювати разом та обмінюватися інформацією, яка є власністю компанії, і секретною інформацією.

До того ж Хілл стверджує, що американське Міноборони спільно зі SpaceX розробило стратегію, щоб визначити всі термінали, які слід залишити увімкненими, а які – відключити.

Новини за темою: Starlink можна купити на чорних ринках по всьому світу, – Bloomberg

Starlink на війні

Раніше повідомлялося, що представники США і компанії SpaceX навчилися боротися з несанкціонованим використанням російськими військовими терміналів Starlink.

Тоді помічник міністра оборони США з космічної політики Джон Пламб заявляв, що Сполучені Штати беруть активну участь у роботі з урядом України та SpaceX над протидією й роблять значні успіхи в цьому.

При цьому Пламб зауважував, що РФ продовжить шукати способи використання Starlink та інших комерційних систем зв'язку.

До речі, на початку весни західні ЗМІ писали, що Пентагон не може змусити SpaceX припинити обслуговування Starlink росіян на фронті.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі