USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Слідом за Польщею: Словацькі перевізники анонсували новий страйк на кордоні з Україною

Далекобійники підуть на такий крок у тому випадку, якщо влада до 1 грудня не вживе заходів щодо обмеження конкуренції з боку українських перевізників
КПП Словаччина, Вишнє-Нємецьке

КПП Словаччина, Вишнє-Нємецьке

Джерело: відкриті джерела

Перевізники Словаччини погрожують заблокувати рух вантажівок на кордоні з Україною з 1 грудня. І мають намір перекрити пункт пропуску "Вишнє Нємецке – Ужгород", йдеться в заяві глави асоціації далекобійників країни UNAS.

Словацькі далекобійники підуть на такий крок у тому випадку, якщо влада та Єврокомісія до п'ятниці, 1 грудня, не вживуть заходів щодо обмеження конкуренції з боку українських перевізників.

"Схоже, що ні українська сторона, ні Європейська комісія не бажають відступати", – сказано в заяві.

Глава UNAS також додав, що організація не покладає великих сподівань на зустріч міністрів транспорту європейських країн, яка запланована на 4 грудня.

Зауважимо, пункт пропуску – єдиний КПП на кордоні, відкритий для вантажівок.

Новини за темою: Блокада кордону: Уряд Польщі звернувся до України з пропозицією щодо розблокування

Раніше

21 листопада на території Словаччини перевізники почали блокувати рух вантажівок через пункт пропуску "Вишнє Нємецке". Вже після обіду перед пунктом пропуску в напрямку України перебувало близько 300 вантажівок. 

Українсько-словацький кордон станом на ранок 24 листопада був уже розблокований. Вантажівки пропускали в штатному режимі.

Раніше ми повідомляли, що митниця Закарпаття фіксує збільшення черг на словацько-українському кордоні через вантажівки з польського кордону. Словаччина почала погрожувати заблокувати перетин кордону зі словацької сторони для українських перевізників, якщо Європейська комісія не поверне видавання комерційних дозволів на перевезення в межах Євросоюзу.

Вже 22 листопада У Словаччині біля кордону перед пунктом пропуску "Вишнє-Нємецке" тимчасово розблокували рух вантажних автомобілів у напрямку України.

Новини за темою: В Угорщині з'явилися черги з вантажівок після блокади українського кордону в Польщі і Словаччині
Читайте також:
Фіцо переніс складну операцію після замаху Фіцо переніс складну операцію після замаху
Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено
Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори
Перекриті дороги та затримані мітингарі: Вірмени на протестах закликають уряд прем'єра Пашиняна піти у відставку Перекриті дороги та затримані мітингарі: Вірмени на протестах закликають уряд прем'єра Пашиняна піти у відставку