USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Україна домовляється з Молдовою про повернення чоловіків

Мова йде про чоловіків, які незаконно виїхали з України
кордон
Джерело: відкриті джерела

Україна обговорює з Молдовою повернення українських чоловіків, які незаконно перетнули кордон і лишилися в Молдові. Про це розповів посол України у Молдові Марко Шевченко, передає Newsmaker.

За словами посла, нині Київ веде "певний діалог" з Кишиневом про повернення українців призовного віку, які втекли до Молдови. Він зазначив, що частину українців зупинили молдовські прикордонники. У Молдові їм надали притулок. Є й такі, місцеперебування яких наразі українській стороні невідомо. Оскільки, наприклад, у Молдові їх не затримують, вони їдуть в інші країни. За словами Шеченка, Україна не знає точної кількості таких громадян.

"Коли я спілкуюся з колегами, то кажу, що якщо ми не можемо вирішити велику проблему, краще вирішувати менші поодинці – що робити з людьми, яким Молдова відмовила у наданні притулку", - розповів Шевченко.

Перетин державного кордону

На час воєнного стану українським чоловікам призовного віку заборонено перетинати державний кордон, не маючи на те дозвільних документів.

Часто у зведеннях ДПСУ з'являється інформація про затримання українських чоловіків, які у незаконний спосіб намагаються перетнути кордон. Масові випадки стали фіксувати після закону про мобілізацію, який вже вступив у силу.

За словами міністра МВС Ігора Клименка, десятки людей щоденно намагаються незаконно перетнути український кордон у напрямку країн Євросоюзу, зокрема через ліси та річку Тису.

Наприкінці червня в Одеській області правоохоронці разом з прикордонниками викрили угруповання, яке організувало масштабну схему незаконного переправлення осіб через державний кордон України. До складу групи входив і правоохоронець. 47 чоловіків затримали в мікроавтобусі, а загалом перетнути кордон планували 100.

Читайте також:
Держприкордонслужба проводить перевірку щодо виїзду за кордон нардепа Дмитрука Держприкордонслужба проводить перевірку щодо виїзду за кордон нардепа Дмитрука
ДБР підтвердило, що нардеп Дмитрук утік за кордон, а Зеленський скликав нараду правоохоронців ДБР підтвердило, що нардеп Дмитрук утік за кордон, а Зеленський скликав нараду правоохоронців
Білорусь сконцентрувала війська на кордоні з Україною: У МЗС закликали уникнути Білорусь сконцентрувала війська на кордоні з Україною: У МЗС закликали уникнути "трагічних помилок"
Нардеп Дмитрук утік до Молдови разом із сім'єю, – ЗМІ Нардеп Дмитрук утік до Молдови разом із сім'єю, – ЗМІ