USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Рух вантажівок на словацькому кордоні розблоковано, – ДПС України

Сьогодні зранку зняті обмеження для вантажних автомобілів на словацько-українському кордоні
КПП Словаччина, Вишнє-Нємецьке

КПП Словаччина, Вишнє-Нємецьке

Джерело: відкриті джерела

Українсько-словацький кордон станом на ранок 24 листопада розблокований. Вантажівки пропускають у штатному режимі. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає Укрінформ.

За його словами, рух вантажівок на словацькому кордоні наразі не блокується. 

"Станом на ранок в бік України очікувало проїзду 400 вантажівок", – сказав він.

Що цьому передувало

21 листопада на території Словаччини перевізники почали блокувати рух вантажівок через пункт пропуску "Вишнє Нємецке". Вже після обіду перед пунктом пропуску в напрямку України перебувало близько 300 вантажівок. 

Раніше ми повідомляли, що митниця Закарпаття фіксує збільшення черг на словацько-українському кордоні за рахунок вантажівок із польського кордону. Словаччина почала погрожувати заблокувати перетин кордону зі словацької сторони для українських перевізників, якщо Європейська комісія не поверне видавання комерційних дозволів на перевезення в межах Євросоюзу.

Вже 22 листопада У Словаччині біля кордону перед пунктом пропуску "Вишнє-Нємецке" було тимчасово розблоковано рух вантажних автомобілів у напрямку України.

Новини за темою: В Угорщині з'явилися черги з вантажівок після блокади українського кордону в Польщі і Словаччині

Нагадаємо, прямі втрати економіки України від блокування низки пунктів пропуску на польсько-українському кордоні вже складають більше ніж 400 млн євро. Якщо ж рахувати непрямі втрати (штрафи та неустойки щодо українських експортерів за зриви контрактних зобов’язань, відмова від укладання контрактів з українськими контрагентами на новий рік тощо), то вони очевидно вимірюються мільярдами євро.

Читайте також:
Фіцо переніс складну операцію після замаху Фіцо переніс складну операцію після замаху
Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено
У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону