USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

ДП "Документ" відновив прийом документів для чоловіків за кордоном

Головною вимогою є наявність оновлених даних для військовозобов’язаних
паспорт
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Від сьогодні закордонні філії ДП "Документ" відновили прийом заяв-анкет на оформлення паспортних документів для чоловіків. Про це повідомляє пресслужба Паспортного сервісу.

Проте головною вимогою є наявність оновлених даних для військовозобов’язаних.

"Для отримання послуг, вказаній категорії громадян необхідно здійснити верифікацію через офіційний додаток Міністерства оборони України "Резерв+" за допомогою QR-коду. Підтвердження наявності дійсних військово-облікових документів є обов’язковим", – йдеться в повідомленні.

У закордонних підрозділах можна:

  • оформити ID-картку чи закордонний паспорт (у тому числі замість втраченого або викраденого);
  • обміняти ID-картку чи закордонний паспорт (у зв’язку з закінченням строку дії, зміною інформації, непридатністю до використання);
  • обміняти паспорт зразка 1994 року на ID-картку (за бажанням чи у разі непридатності).

Скористатись такою послугою можна в Мюнхені, Берліні, Кельні (Німеччина), у Варшаві, Кракові, Вроцлаві, Ґданську (Польща), Мадриді, Валенсії (Іспанія), Празі (Чехія), Братиславі (Словаччина) та Мілані (Італія).

На скільки можна отримати паспорт?

Паспорт громадянина України у формі картки оформлюватиметься на чотири роки особам, які не досягли 18 років; на 10 років – тим, хто досяг 18 років та безстроково особам, які досягли 65 років.

Термінове оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого) та обмін паспорта громадянина України здійснюється у строк не пізніше ніж через сім робочих днів з дня оформлення заяви-анкети.

З адресами всіх центрів ДП "Документ" за кордоном можна ознайомитись на офіційному сайті.

Що відомо про оновлення даних?

Нагадаємо, згідно з новим законодавством, всі військовозобов'язані повинні були оновити свої облікові дані протягом 60 днів (до 17 липня), щоб уникнути штрафів.

Читайте також:
Махінації з паспортами на пів мільярда: Двом громадянам Естонії повідомили підозри Махінації з паспортами на пів мільярда: Двом громадянам Естонії повідомили підозри
Держприкордонслужба проводить перевірку щодо виїзду за кордон нардепа Дмитрука Держприкордонслужба проводить перевірку щодо виїзду за кордон нардепа Дмитрука
ДБР підтвердило, що нардеп Дмитрук утік за кордон, а Зеленський скликав нараду правоохоронців ДБР підтвердило, що нардеп Дмитрук утік за кордон, а Зеленський скликав нараду правоохоронців
Білорусь сконцентрувала війська на кордоні з Україною: У МЗС закликали уникнути Білорусь сконцентрувала війська на кордоні з Україною: У МЗС закликали уникнути "трагічних помилок"