USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Словаччина тимчасово розблокувала КПП на кордоні з Україною

На словацькому кордоні тимчасово розблокували рух вантажівок в Україну
КПП Словаччина, Вишнє-Нємецьке

КПП Словаччина, Вишнє-Нємецьке

Джерело: відкриті джерела

У Словаччині біля кордону перед пунктом пропуску "Вишнє-Нємецке" сьогодні вранці, 22 листопада, тимчасово розблоковано рух вантажних автомобілів у напрямку України. Вчора словацькі перевізники перешкоджали руху фур до ПП "Ужгород". Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

"Рух вантажівок через пункт пропуску "Вишнє-Нємецке" тимчасово розблоковано", – йдеться у заяві.

Крім цього, прикордонники уточнили, що станом на сьогоднішній ранок на території Словаччини перед цим ПП у напрямку України перебуває близько 350 фур. У ДПСУ додали, що пропуск легкових авто та автобусів на в'їзд та виїзд у пункті пропуску "Вишнє-Нємецке – Ужгород" продовжує здійснюватися у штатному режимі.

Речник ДПСУ полковник Андрій Демченко в коментарі "Українській правді" розповів, що загалом за минулу добу 21 листопада через пункти пропуску "Ужгород – Вишнє Нємецке" кордон перетнули 250 вантажівок в обидва напрямки і ці показники є щонайменше на 100 одиниць транспорту менші, ніж за попередні дні. Пропуск легкового автомобільного транспорту та автобусів на в’їзд та виїзд в пункті пропуску, як і раніше, здійснюється в штатному режимі.

Новини за темою: Протест у відповідь: Українські перевізники почали акцію на кордоні з Польщею

Що цьому передувало

У вівторок, 21 листопада, словацькі перевізники почали блокувати рух вантажних автомобілів у напрямку України через пункт пропуску "Вишнє-Нємецке – Ужгород". Ініціатором такого страйку стала Спілка перевізників Словаччини, представники якої й проводять блокування. А 16 листопада Спілка автоперевізників Словаччини вирішила висловити підтримку польським колегам і заблокувала кордон з Україною – зокрема, прикордонний перехід "Вишнє Нємецке" зі словацької сторони.

У разі блокування словацького кордону водіям пропонують врахувати ситуацію, що склалася, та обирати найближчий для перетину кордону КПП "Чоп – Захонь", що на кордоні з Угорщиною, або "Дякове – Халмеу" – з Румунією.

Водночас польські перевізники, які протестують на кордоні з Україною, неодноразово блокували пропуск цистерн із паливом і гуманітарною допомогою для України, попри обіцянку цього не робити.

Читайте також:
Фіцо переніс складну операцію після замаху Фіцо переніс складну операцію після замаху
Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено
У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону