USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Угорщині з'явилися черги з вантажівок після блокади українського кордону в Польщі і Словаччині

На пункті пропуску "Захонь – Чоп" стояли довгі черги вантажівок, які чекали на в'їзд до України
вантажівки
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Сьогодні на головному пункті перетину кордону Угорщини з Україною утворилися довгі черги. Це стало наслідком того, що вантажні перевізники змінили маршрути з польських та словацьких пунктів пропуску, які блокують місцеві перевізники. Про це передає Reuters.

Зазначається, що на пункті пропуску "Захонь – Чоп" стояли довгі черги вантажівок, які чекали на в’їзд до України.

"На головному пункті пропуску в Угорщині з Україною у середу виникли довгі черги, повідомила митна служба, оскільки водії вантажівок змінили маршрути з пунктів пропуску у Польщі та Словаччині через їх блокування", – йдеться у повідомленні.

Угорська влада активізувала зусилля, щоб пропустити збільшений трафік через свій кордон, поінформувало угорське податкове та митне управління, але "пропускна здатність мосту через Тису та пункту перетину кордону серйозно обмежує їхні можливості".

Що відомо про ситуацію на кордоні зі Словаччиною?

У вівторок, 21 листопада, словацькі перевізники почали блокувати рух вантажних автомобілів у напрямку України через пункт пропуску "Вишнє Нємецке – Ужгород". Ініціатором такого страйку стала Спілка перевізників Словаччини, представники якої й проводять блокування.

Сьогодні вранці, 22 листопада, Словаччина тимчасово розблокувала КПП на кордоні з Україною. В Держприкордонслужбі уточнили, що станом на сьогоднішній ранок на території Словаччини перед цим ПП у напрямку України перебуває близько 350 фур.

Що відбувається на польсько-українському кордоні?

Тим часом польські перевізники розширюють блокаду на кордоні з Україною. Вже завтра мітингарі розгорнуть свою акцію і на ПП "Медика – Шегині".

Крім того, буде продовжено страйк на пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ".

Також нагадаємо, що напередодні на пункті пропуску "Краківець – Корчова" українські перевізники провели мітинг. Його організували у відповідь польським протестувальникам, які блокують перетин кордону для вантажівок, що прямують із Польщі до України.

Зазначалося, що мітинг організували члени громадської організації "Міжнародні автомобільні перевізники України". До акції долучилися перевізники та водії.  

Читайте також:
Фіцо переніс складну операцію після замаху Фіцо переніс складну операцію після замаху
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені