USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Окупанти атакують Україну дронами з пінопласту та фанери

Такі БПЛА оснащені камерами та SIM-картами українських операторів
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне
Джерело: Reuters

Для того, щоб виявляти українські системи ППО, окупанти почали залучати нові дешеві безпілотники. Про це пише Reuters.

Такі БПЛА оснащені камерами та SIM-картами українських операторів для надсилання зображень окупантам, щоб спробувати ідентифікувати протиповітряну оборону, зняти будь-які пошкодження та діяти як приманки. Дрони виготовлені з таких матеріалів, як пінопласт і фанера.

"Вони визначають, де розташовані наші мобільні групи, де стоять кулемети, які можуть їх знищити. Вони намагаються… отримати картину, де розташовані всі наші ППО", – пише видання з посиланням на представника ГУР Андрія Черняка.

Таким чином Росія прагне адаптувати свою тактику та випробувати нові технології, щоб отримати перевагу під час щоденних ракетних і безпілотних ударів по українських містах та інфраструктурі.

У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн

Як повідомила заступниця директора Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції Наталія Нестор, у російських ракетах та БПЛА є компоненти, виготовлені у більш ніж 20 країнах.

Зокрема, це компоненти з Китаю, Німеччини, Японії, Нідерландів, Швейцарії, Тайваню, США, Канади, Ірану тощо.

Наприклад, у "Шахедах" знаходять сервоприводи, процесори, перемикачі, генератори зі США, контактні наконечники з Ірану, свічки запалювання, індикатори з Китаю, електричні насоси паливні з Німеччини та Великої Британії, сальники з Тайваню, модулі Шотткі з Південної Кореї тощо.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
Умєров назвав пріоритети України на засіданні Умєров назвав пріоритети України на засіданні "Рамштайну"
Шольц заявив про передачу Україні ще 17 систем ППО IRIS-T Шольц заявив про передачу Україні ще 17 систем ППО IRIS-T
Наймасованіша атака: РФ сьогодні запустила по Україні щонайменше 127 ракет та 109 дронів Наймасованіша атака: РФ сьогодні запустила по Україні щонайменше 127 ракет та 109 дронів