USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ

Також до переліку пільг увійшли машини розмінування
Зеленський підписав
Джерело: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкти № 11258 та № 11259 про скасування податку та мит на ввезення товарів, необхідних у виробництві чи ремонті машин механізованого розмінування. Про це стало відомо з карток законопроєктів.

Зокрема звільняються від сплати мита та ПДВ при ввезенні в Україну:

  • електрогенераторне обладнання;
  • обладнання для вітро- та сонячної генерації;
  • машини розмінування;
  • акумулятори (крім акумуляторів малої потужності).

Також у переліку товарів, які звільняються від сплати митних платежів при імпорті, зазначено обладнання для виготовлення засобів протидії технічним розвідкам та/або ремонту машин механізованого розмінування. Зокрема "тактичні навушники спеціального військового призначення".

Крім того, пільги поширюються на таке важливе оборонне обладнання, як засоби радіоелектронної боротьби. Згідно прийнятих законодавчих норм, без сплати митних платежів будуть імпортуватися в Україну для потреб оборони не лише антидронові рушниці, але й інші радіоелектронні засоби виявлення та протидії безпілотним літальним апаратам.

Яка ситуація в енергетиці?

Через численні обстріли об’єктів енергетики гідрогенерація втратила 45% потужностей. 

Проте в "Укренерго" заявили, що найскладніший період літа уже позаду. Ситуація в енергетиці покращилася. Це пов’язано, передусім, з тим, що нарешті спала абсолютно аномальна, рекордна, спека. І відтак – зменшилося споживання електроенергії.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС