USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Ще два судна змогли пройти тимчасовим "зерновим коридором", – Зеленський

За словами президента, Україна відновлює справжню свободу судноплавства в Чорному морі
зерно агропродукція
Джерело: відкриті джерела

Ще два судна успішно пройшли тимчасовим маршрутом, який створила Україна після виходу РФ із "зернової угоди". Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Twitter.

"Ще два судна успішно пройшли нашим тимчасовим "зерновим коридором". Україна відновлює справжню свободу судноплавства в Чорному морі. Свобода вимагає рішучості", – написав глава держави.

Також Зеленський подякував працівникам портів і всім, хто забезпечує безпечне функціонування коридору.

"Ми закликаємо союзників підтримати наші зусилля, надавши більше систем протиповітряної оборони. Разом ми здатні захистити свободу судноплавства в Чорному морі та за його межами", – додав український лідер.

Нагадаємо, ми писали, що з порту Одеси 16 серпня вперше з моменту припинення дії "зернової угоди" вийшло судно.

На борту контейнеровоза – понад 30 тис. тонн вантажу (2114 контейнерів), зокрема з продовольством.

Згідно з навігаційним дорученням ВМС ЗСУ №6 тимчасові маршрути руху цивільних суден до/з чорноморських морських портів України почали діяти з 8 серпня 2023 року.

Пізніше стало відомо, що контейнеровоз Joseph Schulte під прапором Гонконгу, який вийшов з Одеси, дістався до Стамбула.

Як відомо, Росія заявила про те, що продовжувати термін дії "зернової угоди", строк якої сплив 17 липня, не буде. За словами прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова, сторони не виконали вимог Москви. За словами прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова, сторони не виконали вимог Москви.

Водночас Росія не повідомила, чи буде вона поважати судноплавний коридор, а судноплавні та страхові джерела висловили занепокоєння з приводу безпеки.

 
Читайте також:
Зеленський схвалив мобілізацію засуджених Зеленський схвалив мобілізацію засуджених
Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Зеленський підписав закон Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Зеленський підписав закон
Зеленський про захист Харківщини: РФ не дійшла до основних ліній оборони Зеленський про захист Харківщини: РФ не дійшла до основних ліній оборони
Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм