USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Вів бізнес із РФ: СБУ оголосила підозру алкогольному магнату Євгенію Черняку

Підприємства фігуранта, розташовані на території чотирьох країн Центральної Азії та Південного Кавказу, закуповували в Росії промислові обсяги спирту
За матеріалами СБУ оголошено про підозру алкогольному магнату Євгенію Черняку_1
За матеріалами СБУ оголошено про підозру алкогольному магнату Євгенію Черняку
Джерело: СБУ

Служба безпеки України зібрала доказову базу на власника одного з найбільших алкогольних холдингів України Євгенія Черняка, який підозрюється у фінансуванні збройної агресії РФ. Про це інформує пресцентр СБУ.

"За даними слідства, попри на повномасштабне вторгнення, його компанії продовжили вести бізнес із країною-агресором", – йдеться в повідомленні.

Встановлено, що протягом 2022 року лише у вигляді сплати податків і зборів підпорядковані йому підприємства перерахували до бюджету РФ близько 6 млрд у гривневому еквіваленті.

Задокументовано, що підприємства фігуранта, розташовані на території чотирьох країн Центральної Азії та Південного Кавказу, закуповували в Росії промислові обсяги спирту та іншу супутню продукцію.

"Під час обшуків в офісних приміщеннях холдингу в Україні виявлено документи та інші речові докази незаконної діяльності на користь країни-агресора", – зазначають у спецслужбі.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили про підозру Черняку та ще 6 топменеджерам його компаній за ч. 2 ст. 28, ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Вирішується питання про накладення арешту на їх приватне і корпоративне майно для передачі в управління АРМА.

Реакція Черняка

Тим часом з'явилася реакція самого Черняка, який прокоментував ситуацію в соцмережі.

"Буде офіційний коментар. Сприймаю це все як спробу захопити бізнес, ніякого бізнесу в РФ, сплати податків бути не може. Це – маячня!" – написав Черняк.

Скріншот
Джерело: скріншот

Раніше правоохоронці затримали та повідомили про підозру генеральному директору Макіївського ливарного заводу, що в Донецькій області. Після тимчасової окупації міста підприємство перереєстрували за російським законодавством, після чого воно продовжило роботу і сплачувало мільйонні податки терористам з "ДНР".

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"