USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Росія націоналізувала колишню Липецьку фабрику Порошенка

Суд у РФ заборонив Порошенку діяльність на території держави-агресора
Roshen
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Суд Липецька стягнув у власність Росії акції колишньої Липецької кондитерської фабрики Roshen та статутний капітал у торговому підприємстві ТОВ "Рошен". Про це передає російське агентство ТАСС.

Водночас суд заборонив засновнику Roshen експрезиденту України Петру Порошенку, його сину Олексію та колишньому директору Липецької кондитерської фабрики Олегу Казакову діяльність на території держави-агресора.

Що відомо про бізнес Порошенка у РФ?

Порошенко володів бізнесом у Росії до 2014 року, але після початку агресії РФ заарештувала її та не дозволила продати.

Згодом менеджмент Roshen нібито закрив підприємство у 2017 році. Частину обладнання вдалося перевезти до України. А перед самим закриттям підприємства змогли вивести 72 млн доларів дивідендів.

З 2014 року Липецька фабрика не отримувала фінансування з України, а її доходи не враховувалися в загальному обороті Roshen.

На початку 2016 року Порошенко заявив про передачу своєї частки Roshen у так званий сліпий траст під управлінням міжнародної банківської групи Rothschild & Co.

Що відомо про Roshen?

Кондитерська корпорація "Рошен" – один з найбільших виробників кондитерських виробів в Україні та Східній Європі, входить у тридцятку найбільших виробників кондитерських виробів світу.

До складу Roshen входять українські фабрики: Київська, Кременчуцька, Бориспільська та два виробничі майданчики у Вінниці. А також Клайпедська кондитерська фабрика у Литві, Bonbonetti Choco Kft в Угорщині, а також Вінницький молочний завод.

Roshen виробляє близько 320 видів кондитерських виробів цукерок, шоколаду, карамелі, печива, вафель, мармеладу і тортів.

Загальний обсяг виробництва становить 450 тис. тонн щороку, виторг – 800 млн доларів.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат