USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Росія контрабандно виготовляє ракети, – Ігнат

Якщо припинити постачання у РФ обладнання, вона не матиме чим фінансувати свою війну
Юрій Ігнат

Юрій Ігнат

Джерело: відкриті джерела

Російська Федерація не може виготовляти напівпровідники, чіпи, процесори, потрібні для створення ракет, але отримує компоненти контрабандою з країн, які симпатизують їй. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

За словами спікера, Росія має можливість і буде продовжувати виготовляти смертоносну зброю – високоточні далекобійні ракети, які можуть діставати далеко всередину України.

"Ще з весни минулого року ця тема була на слуху – всі почали рахувати арсенал саме тих ракет, які можуть тероризувати наші тили. Відтоді змінилося тільки те, що Росія використала великий арсенал восени та взимку і продовжує це виробництво вже в умовах 11-го пакета санкцій. Здавалося б, уже після третього-четвертого пакетів це можна було б якось призупинити або бодай вплинути на це, проте восени бачили літні ракети, взимку – осінні і зараз – весняні", – зауважив Ігнат.

І додав, що ракети є з бірками, датою виробництва, а деякі – навіть і без бірок, тобто не встигають навіть вішати, просто фломастером підписують, коли їх виготовили. Те, що мають росіяни, наголосив речник, – це "контрабанда, постачання з країн, які симпатизують Росії".

Новини за темою: Ізраїльська компанія розробила новітню систему перехоплення гіперзвукових ракет

Чи може РФ виготовляти ракети самостійно?

Ігнат коментує, що Росія може виготовляти сама вибухівку, фюзеляжу, ракетні двигуни і на сьогодні є виробником технологічних речей, таких як літаки, гелікоптери.

"І навіть літаки сьогодні виготовляє на експорт тим таки дружнім країнам. Винищувач і ракета – це високотехнологічні речі, де потрібна така продукція як напівпровідники, чіпи, процесори. Це те, що Росія не може виготовляти. Ці товари потрібні не лише для військової галузі, але й цивільної. Не раз наголошував – нафтовидобувна галузь теж технологічна річ", – сказав речник ПС.

При цьому зазначив, що якщо припинити постачання у РФ і цього обладнання, вона не матиме чим фінансувати свою війну.

"Це надзвичайно серйозні речі – економічні санкції як для товарів військового, так і цивільного призначення. Саме контроль цих санкцій і недопущення їх порушення примусить Росію зрештою відмовитися від своїх дій", – пояснив спікер.

Новини за темою: Ігнат розповів, чи можуть в Україні закінчитися ракети до систем Patriot через інтенсивні удари РФ

Коментуючи роботу української ППО, речник Повітряних сил зазначив, що Patriot збиває аеробалістичні ракети "Кинджал" та іншу балістику.

"Хлопці щасливі на ньому працювати. Комплекс працює в автоматичному режимі – фактично тільки так можна знищити ракету, яка летить по балістичній траєкторії з такою величезною швидкістю. Це хороша техніка, якої треба більше, щоб перекривати загрозливі напрямки по всій Україні і дочекатися обіцяних SAMP-T, які, сподіваюся, будуть працювати не гірше, ніж система Patriot", – резюмував Ігнат.

Читайте також:
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині