USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

РФ уночі знову завдала масованого ракетного удару по Україні: Що відомо про наслідки

Окупанти випустили по Україні 35 ракет типу Х-101/Х-555. Також по Харкову завдано удару ракетами С-300
ппо ЗСУ
Система ППО
Джерело: відкриті джерела

Російська армія в ніч на 6 червня вкотре атакувала Україну крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555. Про це повідомляє пресслужба Повітряних сил ЗСУ.

Так, у період з 00:30 до 04:00 росіяни з шести стратегічних бомбардувальників Ту-95мс випустили по Україні 35 крилатих ракет з району Каспійського моря.

Більшість ракет летіли в напрямку Києва, проте силами і засобами протиповітряної оборони Повітряних сил Збройних сил України знищено всі 35 ворожих цілей.

Крім того, пізно ввечері 5 червня росіяни завдали удару по Харкову, застосувавши ракети С-300.

Наслідки обстрілу Києва

Унаслідок падіння уламків збитих ракет у Деснянському районі столиці пошкоджено дорожнє покриття, лінії електропередачі, а також вибито вікна в магазині, повідомили в КМВА.

Інформації про постраждалих немає.

Уламки ракет також виявили в Дніпровському районі. Там знайшли залишки ракет на даху приватного будинку. Загоряння і постраждалих не зафіксовано.

Удар по Харкову

Внаслідок російської ракетної атаки зафіксовано влучання по автомобільній парковці біля аеропорту та по одній із центральних вулиць – Римарської.

"Там жодного військового об'єкта немає, тільки школа, театр, офісні та житлові будівлі. Ракета влучила в дорогу, перебитий водопровід, у навколишніх будинках вибило скло, пошкодило п'ять автомобілів", - повідомив мер міста Ігор Терехов.

Крім того, нагадаємо, що вчора окупанти під час обстрілу Харківської області пошкодили трубопровід з аміаком. Сталася розгерметизація. В ОВА заявили, що могло витекти понад 100 тонн аміаку.

Коментуючи цю ситуацію, Терехов заявив, що рівень газу в повітрі в Куп'янському районі та в Харкові не змінився.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки