USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Рада планує повернути податкові перевірки для ФОП

Буде збережено дію мораторію на проведення документальних перевірок платників податків на територіях з активними/можливими бойовими діями
ФОП_1
Джерело: відкриті джерела

Верховна Рада сьогодні підтримала в першому читанні законопроєкт №10016-д про розширення з 1 листопада 2023 року документальних податкових перевірок, який збереже мораторій на їх проведення для платників єдиного податку І та ІІ груп до 1 серпня 2024 року. Про це поінформувало Міністерство фінансів.

"Доопрацьований комітетом Верховної Ради... спільно з Мінфіном і ДПС законопроєкт містить більш ліберальні положення щодо платників податків, оскільки залишає ряд випадків, коли податкові перевірки не проводитимуть, і встановлює певні особливості (до 2024 року) відбору платників податків для проведення планових перевірок", – йдеться в повідомленні.

Крім того, буде збережено дію мораторію на проведення документальних перевірок платників податків на територіях з активними/можливими бойовими діями (крім певних винятків), а також збережено умову проведення їх виключно за наявності безпечних умов.

Відомство уточнило, що до плану-графіка проведення документальних планових перевірок у період із 1 листопада 2023 року до 31 грудня 2024 року можуть включати нерезидентів, які провадять в Україні діяльність через відокремлені підрозділи, зокрема постійні представництва та/або відокремлені підрозділи.

У Мінфіні зазначили, що законопроєкт зберігає вже раніше відновлені перевірки у сфері підакцизної продукції (алкоголь, тютюн, паливо), організації та проведення азартних ігор (гральний бізнес), а також фінансових і платіжних послуг.

У відомстві наголосили, що метою законопроєкту є виконання Україною в повному обсязі зобов'язань у рамках програми розширеного фінансування EFF із МВФ у частині обмеження дії мораторію на проведення податкових перевірок.

Читайте також:
У 2024 році 59% нових ФОПів в Україні відкрили жінки У 2024 році 59% нових ФОПів в Україні відкрили жінки
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот
Рекордні понад 74 тисячі ФОПів відкрили в Україні від початку року Рекордні понад 74 тисячі ФОПів відкрили в Україні від початку року
На оборону за три місяці спрямували 60% усіх видатків держбюджету На оборону за три місяці спрямували 60% усіх видатків держбюджету