USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35
Втрати росіян: 6 8 1 5 8 0 (+1350)
USD
НБУ
41.28
Готівка
41.55
EUR
НБУ
44.81
Готівка
45.35

На оборону за три місяці спрямували 60% усіх видатків держбюджету

Лише у березні на сектор оборони спрямували 173,1 млрд гривень
гроші бюджет
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

За три перших місяці 2024 року видатки загального фонду держбюджету на сектор безпеки і оборони становили 408,2 млрд гривень. Про це інформує пресслужба Мінфіну.

"За січень – березень 2024 року видатки загального фонду держбюджету на сектор безпеки і оборони становили 408,2 млрд гривень, або 58,9% від усієї суми видатків загального фонду держбюджету", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що лише у березні на сектор оборони спрямували 173,1 млрд гривень. Ці гроші були витрачені на:

  • грошове забезпечення для військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, поліцейських;
  • придбання військової/спеціальної техніки, озброєння, боєприпасів, продукції оборонного призначення, засобів індивідуального захисту (шоломів, бронежилетів та іншого спеціального екіпірування), пально-мастильних матеріалів, харчових продуктів;
  • медичне забезпечення;
  • інші види витрат для забезпечення діяльності відповідних органів та формувань.

У Міністерстві нагадали, що видатки сектора безпеки і оборони фінансуються виключно за рахунок власних податкових надходжень, а також військових облігацій.

Додамо, що у держбюджеті на 2024 рік пріоритетом є сектор оборони і безпеки – 1 трлн 692,6 млрд гривень. Це становить 22,1% від ВВП.

Скільки виділили торік

Торік загальні видатки держбюджету перевищили 3 трлн гривень.

Зокрема, на грошове утримання військовослужбовців було спрямовано 943,8 млрд гривень.

516,8 млрд гривень було виділено для підтримки Збройних сил України – це придбання військової техніки, озброєння, боєприпасів, продукції оборонного призначення, засобів індивідуального захисту (шоломів, бронежилетів та іншого спеціального екіпірування), пально-мастильних матеріалів,  харчових продуктів.

Читайте також:
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
ЗСУ невдовзі отримають на озброєння новий вітчизняний дрон ЗСУ невдовзі отримають на озброєння новий вітчизняний дрон "Чаклун"
У тіні перебуває половина української економіки. А у деяких галузях ця цифра становить 60–70%, – Гетманцев У тіні перебуває половина української економіки. А у деяких галузях ця цифра становить 60–70%, – Гетманцев
Міністр оборони України отримав двох нових заступників Міністр оборони України отримав двох нових заступників