USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Путін не зупиниться, на карту поставлено існування ЄС, – Борель

Посадовець вважає, що настав момент, коли необхідно оцінювати небезпеку як загрозу усій Європі, а не лише Україні
Борель
Жозеп Боррель, головний дипломат ЄС
Джерело: відкриті джерела

Президент РФ Путін вирішив продовжувати війну до остаточної перемоги. В Україні на карту поставлено існування Європейського Союзу. Про це в інтерв'ю The Guardian заявив верховний представник Європейського Союзу у закордонних справах та політиці безпеки Жозеп Боррель.

За його словами, сьогодні, ймовірно, той момент, коли необхідно оцінювати небезпеку, як загрозу усій Європі, а не лише Україні. Якщо Євросоюз не змінить курс швидко та не мобілізує свої можливості, це дозволить диктатору перемогти у війні.

"Путін не може задовольнитися шматком України і дозволити решті України належати до Європейського Союзу, але він не може задовольнитися обмеженою територіальною перемогою. Він не відмовиться від війни, особливо перед американськими виборами, які можуть надати йому набагато більш сприятливий сценарій. Тому ми повинні готуватися до конфлікту високої інтенсивності протягом тривалого часу", – зауважив Боррель та додав, що диктатор готовий воювати до остаточної перемоги.

Новини за темою: Мобілізація, міжнародна допомога та закінчення війни: Основне, про що говорив Зеленський під час пресконференції. Відео

На думку верховного представника Європейського Союзу, успіх Росії залежить від того, чи зможе вона вивести на поле бою якомога більше військових, враховуючи найбільшу кількість втрат. Водночас диктатор помилився щодо оцінки потенціалу своєї армії, можливостей українського опору, волі Євросоюзу, а також НАТО. Втім, країна-терористка готова воювати й дозволяти помирати своїм людям.

"Росія ніколи не була здатна стати нацією. Вона завжди була імперією з царем, з Радами, а тепер з Путіним. Це константа Росії, її політична ідентичність і як наслідок загроза для її сусідів – і особливо для нас", – додав Боррель.

Новини за темою: Війна РФ проти України увійшла у критичний період, – голова Служби зовнішньої розвідки

Втрати Росії у війні проти України

Упродовж минулої доби, 23 грудня, українські військові ліквідували ще 800 російських терористів. З початку повномасштабного вторгнення Росія втратила близько 353 190 одиниць особового складу.

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 24.12.23 орієнтовно склали:

  • особового складу – близько 353 190 (+800) осіб ліквідовано;
  • танків – 5858 (+4) од.;
  • бойових броньованих машин – 10888 (+17) од.;
  • артилерійських систем – 8314 (+28) од.;
  • РСЗВ – 932 (+0) од.;
  • засоби ППО – 611 (+0) од.;
  • літаків – 327 (+0) од.;
  • гелікоптерів – 324 (+0) од.;
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 6404 (+20) од.;
  • крилаті ракети – 1614 (+1) од.;
  • кораблі/катери – 22 (+0) од.;
  • підводні човни – 1 (+0) од.;
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 11022 (+27) од.;
  • спеціальна техніка – 1229 (+6) од.

Нагадаємо, українські війська продовжували позиційні бої на Куп'янському напрямку, в районі Роботиного Запорізької області та зберегли свої позиції в районі Кринок Херсонської області. Тим часом окупанти використовують хімічну зброю проти бійців ЗСУ в районі Кринок.

Напередодні ми повідомляли, що Сили оборони України ведуть важкі бої на кількох напрямках. Зокрема, днями ЗСУ контратакували в районі Авдіївки та продовжують утримувати позиції на східному (лівому) березі Дніпра в Херсонській області.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW