USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Пригожин не становить сакральної цінності для Путіна, – Божко

Путін, ймовірно, причетний до смерті Пригожина
Яроcлав Божко в ефірі UWN, 26 серпня
Яроcлав Божко в ефірі UWN
Джерело: скріншот

У диктатора Володимира Путіна абсолютно розв’язані руки для ухвалення рішень про ліквідацію будь-кого в Російській Федерації. Про це заявив голова центру політичних студій "Доктрина" Ярослав Божко в ефірі UWN.

Тому він може бути причетним до смерті очільника "Вагнера" Євгена Пригожина.

"Пригожин не становить якоїсь сакральної цінності для Путіна, можливо його там десь меміфікували в російських соцмережах, він став таким прообразом суміші пірата і такого більш-менш людяного командира, тому що всі інші генерали російські, вони всі такі бюрократичні, сухі, суворі, а Пригожин – він говорить такою ж мовою, як люди на вулицях і багатьох росіян це підкупало. Ніякої унікальної магічної сили, яка б не дозволяла Путіну ухвалити рішення про ліквідацію, у Пригожина не існує", – каже він.

Божко наголосив, що хоча ракета, яка ймовірно збила літак, летіла знизу, проте вказівка була "зверху".

"Існує гіпотеза, так само поширена в деяких російських медіа про те, що на борту літака було закладено спеціальний вибуховий пристрій, який в потрібний момент спричинив розгерметизацію. Літак спочатку почав різко набирати висоту, а потім падати, тобто версія про ППО не унікальна", – додав він.

Крім того, експерт уочнив, що випадковості у РФ малоймовірні.

Що відомо про загибель ватажка "Вагнера"?

У звіті американського Інституту вивчення війни йдеться, що представники ЗС РФ, особливо міністр оборони Сергій Шойгу та начальник Генштабу генерал армії Валерій Герасимов, навряд чи стратили б Пригожина без наказу Путіна.

Міноборони Росії і Кремль знищували "Вагнера" і послаблювали владу Пригожина з моменту заколоту – і вбивство вищого керівництва ПВК, ймовірно, було останнім кроком до ліквідації ПВК як "незалежної організації".

Тим часом російське інсайдерське джерело заявило, що аварію літака, швидше за все, оформлять як терористичний акт, що стався на борту, і депутат Держдуми РФ Євген Попов уже повторив цю версію в російських ЗМІ.

Відучора росіяни приносять квіти до колишнього офісу "Вагнера", у вікнах будівлі запалили світло у вигляді хреста.

Близько 6-ї години тіла загиблих під час авіатрощі забрали машини ритуальних послуг. Їх відвезли до тверського моргу, де розташоване бюро судової експертизи.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії