USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Богуслаєв написав заяву про включення його у списки обміну з РФ

Екснардеп написав заяву російською мовою
президент мотор сич богуслаев

Богуслаєв

Джерело: РБК-Україна

Експрезидент АТ "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв, який підозрюється у багаторічній роботі на РФ написав заяву з проханням включити його у списки на обмін з Росією. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Прошу додати мене у список на обмін з Російською Федерацією", – написав він у заяві до Офісу президента, написаній російською мовою.

У документі стоїть його підпис з приміткою: "Богуслаєв, пенсіонер, інвалід 1 групи". В супровідному листі його адвоката вказана дата направлення заяви – 20 березня 2023 року.

Джерело: Радіо Свобода

У чому підозрюють Богуслаєва

Українські силовики підозрюють Богуслаєва у колабораційній діяльності та роботі на Росію. Один з епізодів по ньому – це блокування поставок бойового гелікоптера Мі-2 для української розвідки у квітні минулого року.

Журналістам вдалося верифікувати записи телефонних розмов Богуслаєва, які свідчать про це.

На записах зокрема ще керівник "Мотор Січ" у квітні 2022-го роздає практичні вказівки підлеглим та блокує передачу гелікоптера. Наказував розібрати гелікоптер на запчастини та приховати документи, необхідні для його експлуатації.

"Ти розладнай РДЦ (регулятор двигуна цифровий, – ред.) на цьому гелікоптері. Розладнай там РДЦ, щоб вони не злетіли – і все", – сказав Богуслаєв.

Ці записи журналісти отримали від джерел у правоохоронних органах і верифікували за допомогою незалежної американської експертизи. 

Деталі

За даними слідства, у квітні минулого року Богуслаєв отримав замовлення від представників ГУР МО щодо оплатної передачі відомству гелікоптера типу МІ-2 для виконання бойових завдань на фронті. Втім очільник промислового гіганта навмисно заблокував виконання відповідного державного замовлення.

Для цього надав вказівку своїм підлеглим розібрати повітряне судно на деталі та приховати експлуатаційну документацію на нього.

Виконуючи розпорядження високопосадовця, працівники заводу зняли лопоті та вивели з ладу механізми вертольота, які відповідають за роботу несучого гвинта.

Новини за темою: СБУ затримала двох російських агентів: Серед них – інженер-конструктор заводу "Мотор Січ"

За даним фактом президенту АТ "Мотор Січ" додатково повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Раніше

Українське стратегічне підприємство "Мотор Січ" під керівництвом В'ячеслава Богуслаєва, якого підозрюють у роботі на РФ і в колабораційній діяльності, продавало авіаційні двигуни підсанкційним компаніям з Ірану. Йдеться про авіаційні двигуни АІ-9 та ТВ3-117. Такі моделі встановлюють як на невеликі транспортні літаки, так і на військові гелікоптери, зокрема типу Ка-52, що використовує Росія у війні проти України.

Читайте також:
Під час наступу росіян у Харківській області у бійців ЗСУ вийшли з ладу Starlink Під час наступу росіян у Харківській області у бійців ЗСУ вийшли з ладу Starlink
Зеленський схвалив мобілізацію засуджених Зеленський схвалив мобілізацію засуджених
Майже п'ять тисяч засуджених погодились вийти з тюрми на фронт, – Мін'юст Майже п'ять тисяч засуджених погодились вийти з тюрми на фронт, – Мін'юст
Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Зеленський підписав закон Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Зеленський підписав закон