USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Поліція відкрила нове провадження проти Арестовича

Слідчі розпочали кримінальне провадження за фактом завідомо неправдивого повідомлення про вчинення кримінального правопорушення
Олексій Арестович
Олексій Арестович
Джерело: відкриті джерела

Національна поліція України відкрила кримінальне провадження проти колишнього позаштатного радника Офісу президента та скандального блогера Олексія Арестовича. Про це повідомила Нацполіція.

"До Шевченківського управління поліції надійшла заява від народних депутатів України щодо можливого вчинення кримінального правопорушення громадянином України, яке полягає у завідомо неправдивому повідомленні про злочин, а саме поданні заяви до Державного бюро розслідувань про вчинення злочину народною депутаткою", – йдеться в повідомленні.

За фактом звернення групи народних депутатів щодо неправдивого повідомлення про злочин столичні слідчі розпочали кримінальне провадження. Дії громадянина України кваліфіковано як завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 383 Кримінального кодексу України – завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення.

Раніше

29 нардепів подали заяву до поліції на Арестовича: Колишнього радника голови ОП звинуватили у завідомо неправдивому повідомленні про вчинення кримінального правопорушення.

Зазначимо, що ця історія тягнеться від інциденту, який стався цього червня у Львові. Там Наталія Піпа зробила зауваження вуличному музиканту-підлітку щодо виконання пісні Віктора Цоя. У вересні ексрадник Арестович через суд вимагав покарати її і звинуватив її у "розпалюванні міжнаціональної ворожнечі".

З посиланням на закон України №2310-IX від 19.06.2022, що вводить суворі обмеження щодо публічного використання музичного продукту держави-агресора, Наталія Піпа звинувачує ексрадника у порушенні ч. 1 ст. 383 Кримінального кодексу України.

Попереднє провадження проти Арестовича

Раніше правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо колишнього позаштатного радника Офісу президента Олексія Арестовича через його сексистські висловлювання.

Провадження було відкрито за ч. 2 ст. 300 Кримінального кодексу – виготовлення або розповсюдження відеопродукції, що пропагує культ насильства та жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Печерська окружна прокуратура Києва.

Читайте також:
Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця
Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька
Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові