USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Подружжя намагалося незаконно вивезти з України брендові ювелірні прикраси на 15 мільйонів гривень

Зловмисники ховали прикраси під одягом
 Митники викрили подружжя, яке намагалося незаконно вивезти з України брендові ювелірні прикраси
Митники викрили подружжя, яке намагалося незаконно вивезти з України брендові ювелірні прикраси
Джерело: Державна митна служба України

На митному посту "Вилок", що на кордоні з Угорщиною подружжя намагалося вивезти з України брендові ювелірні прикраси, які ховали під одягом. Їх орієнтовна вартість складає близько 15 мільйонів гривень. Митники викрили порушників і склали протоколи. Про це повідомляє Державна митна служба України.

У відомстві розповіли, що 70-річний чоловік та його 63-річна дружина, родом з Донеччини, які останні два роки проживають у США, заїхали на митний пост автомобілем.

Для виїзду з України і проходження митних формальностей вони обрали смугу "зелений коридор", тим самим заявивши, що не переміщують через митний кордон України товарів, які підлягають обов’язковому письмовому декларуванню.

"Однак під час огляду особистих речей інспектори митниці знайшли золоту прикрасу – нову запечатану у пакетику. Тож громадянам було запропоновано пред’явити усі особисті речі та транспортний засіб для поглибленого огляду", – розповіли в Державній митній службі.

У службовому приміщенні митниці чоловік та дружина добровільно виклали інші ювелірні прикраси, які ховали під верхнім одягом.

"Без декларування вони намагалися перемістити через митний кордон України понад 70 одиниць ювелірних виробів італійського бренду Principessa. Їх орієнтовна вартість складає близько 15 мільйонів гривень. Точну суму встановить спеціаліст-експерт", – зазначили у відомстві.

Також там додали, що наразі на обох порушників митних правил закарпатські митники складають протоколи про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Санкція статті передбачає накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товарів з їх конфіскацією.

Новини за темою: В Україну з Молдови хотіли перевезти брендові парфуми та елітний алкоголь

Раніше ми повідомляли, що на хабарі "погорів" посадовець Державної митної служби, який вимагав гроші за безперешкодне перевезення незадекларованих коштів через кордон. За свої "послуги" фігурант вимагав 2 тисячі доларів.

Читайте також:
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону
Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців
Заборона на консульські послуги суперечить Конституції, – В'ятрович Заборона на консульські послуги суперечить Конституції, – В'ятрович
Двоє прикордонників переправили за кордон 207 ухилянтів Двоє прикордонників переправили за кордон 207 ухилянтів