USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В Україну з Молдови хотіли перевезти брендові парфуми та елітний алкоголь

Наразі виявлений імпортний товар вилучили, його остаточну вартість визначить спеціаліст-експерт
конфіскат_1
Імпортний товар
Джерело: Державна митна служба України

На митному посту "Астей" закарпатські митники задокументували два порушення митного законодавства стосовно іноземця. Чоловік намагався перевезти брендові товари без декларування, повідомляє пресслужба Закарпатської митниці.

Митники розповідають, що прикордонників водій запевняв, що крім особистих речей, ніяких інших товарів не переміщує.

"Інспектори-пошуківці виявили у багажному відділенні брендові парфуми, різні дороговартісні матеріали для стоматології та елітні алкогольні напої. Їхня загальна вартість значно перевищує дозволену митним законодавством суму для ввезення товару у "зеленому коридорі" на одну особу, а це – до 500 євро та до 50 кг", - йдеться у повідомленні.

Новенька партія імпортного товару знаходилася у дорожніх сумках серед іншого багажу. Згодом громадянин Молдови визнав, що намагався провезти таємно брендові речі, серед яких:

  • 42 одиниць парфумів відомої торгової марки "Dolce & Gabbana";
  • понад 50 одиниць різних матеріалів, що використовуються у стоматології;
  • 26 літрів елітного алкоголю: бренді, віскі та вино (італійського, шотландського та французького виробництва).

"Стосовно молдованина склали одразу два протоколи. Наразі виявлений імпортний товар вилучили, його остаточну вартість визначить спеціаліст-експерт. Одну справу розглядатиме Закарпатська митниця, іншу – суд", - додали прикордонники.

Відзначимо, за недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами, на порушників чекають штрафні санкції та конфіскація предметів правопорушення.

Раніше

У червні в Закарпатській області знайшли одне із наймасштабніших підпільних виробництв побутової хімії відомих світових брендів. Про це повідомляла пресслужба Бюро економічної безпеки. 

За даними слідства, зловмисники організували повний цикл виробництва шампунів, пральних порошків, миючих засобів тощо. Кожному з членів злочинної групи було відведено певну роль у процесі виготовлення, зберігання та продажу контрафакту. 

Новини за темою: На Закарпатті викрили злочинну групу, яка незаконно переправляла військовозобов’язаних до країн Європи

Готову продукцію продавали гуртом та вроздріб через інтернет-сайти, телеграм-канали та у торговельних точках на ринках по всій території України.

Читайте також:
Мобілізований із Закарпаття помер по дорозі до навчального центру Мобілізований із Закарпаття помер по дорозі до навчального центру
Зеленський погодив кандидатуру Данілова на посаду посла у Молдові Зеленський погодив кандидатуру Данілова на посаду посла у Молдові
У посадовця Київської митниці знайшли необґрунтовані активи на понад 8,6 млн гривень У посадовця Київської митниці знайшли необґрунтовані активи на понад 8,6 млн гривень
На Закарпатті зафіксували спробу суїциду у ТЦК: Проводиться службова перевірка На Закарпатті зафіксували спробу суїциду у ТЦК: Проводиться службова перевірка