USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Двоє прикордонників переправили за кордон 207 ухилянтів

Прикордонники не вносили інформації про перетин кордону у базу
ДПСУ
Джерело: ДПСУ

Головного сержанта та молодшого інспектора прикордонної служби, які працювали на одному із пунктів пропуску на кордоні з Польщею підозрюють в організації незаконного переправлення військовозобов'язаних за кордон. Слідчі Держбюро розслідувань встановили, що прикордонники допомогли виїхати до Польщі 207 ухилянтам. Про це йдеться в ухвалі суду.

За даними ЗМІ, йдеться про КПВВ "Устилуг" Волинської області.

Слідство встановило, що військовозобов'язані перетинали пункт пропуску на легкових автомобілях, а прикордонники не вносили інформації про це у базу даних. Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що з липня по вересень 2022 року інспектори незаконно пропустили 207 чоловіків призовного віку.

Zaxid.net повідомляє, що двоє з тих чоловіків, які незаконно покинули територію держави, повернулись в Україну.

Один з них є мешканцем Одеської області. Білгород-Дністровський міськрайонний суд закрив його справу щодо незаконного перетину кордону через закінчення термінів давності.

Інший – із Закарпаття. Виноградівський районний суд визнав його винним у незаконному перетині кордону України й оштрафував на 3,4 тис. гривень.

Наразі невідомо, яку винагороду отримували прикордонники від ухилянтів. 

Схеми виїзду за кордон

За минулий рік українські прикордонники викрили понад 220 протиправних груп, які незаконно вивозили чоловіків на кордон.

На початку цього року українські правоохоронці спільно із молдовськими колегами нейтралізували міжнародне злочинне угруповання, яке діяло на користь Росії. Фігуранти незаконно переправляли українських громадян призовного віку за межі нашої держави.

Також закарпатські поліцейські заблокували нелегальний канал перетину чоловіками призовного віку кордону, який організував 33-річний мешканець Берегівського району зі спільниками. "Зелений коридор" коштував 7 тис. доларів. Для уникнення блокпостів на прикордонних ділянках організатор схеми саджав ухилянтів на потяг, який прямував до визначеного населеного пункту за кілька кілометрів від українсько-румунського кордону.

Читайте також:
Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор
МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували
Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України
На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду