USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

По інший бік звинувачень: Яким насправді є Кропачов, якого взяли під варту без права внесення застави?

Кропачов
Джерело: TAK TV

Вже четвертий день бізнесмен Віталій Кропачов перебуває під вартою. Його, нагадаємо, правоохоронці звинувачують у нібито завданні шкоди державі на 2 млрд гривень. Тож нині Віталій Кропачов, згідно з рішенням суду, залишається під вартою без права внесення застави, адвокати готують апеляцію.

Втім, погляньмо на інший бік. Яким є Кропачов у житті?

У повсякденному житті бізнесмен Кропачов опікується не лише власним бізнесом. В час повномасштабного вторгнення його фокус змістився і на переселенців, військових та дітей, які потребують допомоги.

До прикладу, влітку 2022 року він організував табір під Переяславом для вимушених переселенців з Донбасу. Там у комфортних умовах проживають 150 людей, які втратили житло через війну.

"Наш клієнт постійно підтримував як до початку повномасштабного вторгнення, так і в його період різні громадські та благодійні проєкти: такі як громадська організація "Повертайся додому". Наш клієнт допоміг повернутися з Польщі більше як тисячі жінкам. Благодійний фонд "Україна понад усе" допоміг більше ніж тисячі переселенців з житлом", - говорить адвокатка бізнесмена Світлана Трофимчук.

Також Кропачов допомагає дітям, які постраждали через російську агресію. Зокрема, підтримує Благодійний фонд народної артистки України Наталії Могилевської.

Й що найголовніше – допомагає війську. Так, за підтримку захисників особистою подякою Віталія Кропачова відзначив і "залізний генерал" Валерій Залужний.

Джерело: TAK TV

Окрім цього, Кропачов був нагороджений орденом "Патріот України", відзнакою Центру "Миротворець" та Центру спеціальних операцій "Альфа" – "Життя Батьківщини". А також має у своїй добірці і подяку від командної військової частини А7339 за допомогу в придбанні квадрокоптера Mavic 3.

Допомагає бізнесмен вести боротьбу з ворогом і на інформаційному фронті. Так, компанія "Ера продакшн", яку меценат придбав ще 2021-го, після ракетної атаки Росії на телевежу у Києві надала свої потужності для забезпечення цифрової трансляції телемарафону.

А медіапроєкт Ukraine World News, власником якого є Кропачов, забезпечує українців лише достовірною та перевіреною інформацією. Як саме? Наприклад, команда Ukraine World News понад рік випускає проєкт "Фактчек. Перевірено". У співпраці з представниками РНБО щотижня спростовуються російські фейки та вкиди, спрямовані на дестабілізацію ситуації в державі. За ефективну роботу команда отримала подяку від Центру протидії дезінформації.

Джерело: TAK TV

До того ж Ukraine World News понад рік здійснює підтримку Центру стратегічних комунікацій Збройних сил України. Зокрема ресурсами телеканалу ТАК ТV (який входить до медіапроєкту) виробляється щотижневий проєкт 5.56х45 Military відео. Також в ефірі телеканалу ТАК ТV протягом 30 годин на місяць транслюються без обмеження кількості та часу показу такі продукти Центру стратегічних комунікацій Збройних сил України, як "Контрпропаганда" та "Говорить стратком".

Має медіапроєкт і низку власних документальних проєктів, спрямованих на медійну підтримку наших захисників. Зокрема з Національною гвардією України були створені фільми: "На нулі", "Рубіж Волі", "Омега". За це команда отримала відзнаку від нацгвардійців.

Джерело: TAK TV

А у співпраці з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України створено документальний проєкт "Титанові люди".

Джерело: TAK TV

А ще, аби злочини ворога не були забутими, команда медіапроєкту Ukraine World News створила низку документальних проєктів, в яких зафільмувала злочини російських окупантів. Серед них: "Буча. Після…", "Макарів. Після...", "Окупанти в полоні", "Українська бронетехніка", "Крізь воду", "Ліля", "Брати. Остання двіжуха", "Чорнобиль. Злочин режиму".

Десятки фільмів, проєктів та освітніх програм були створені ресурсами медіапроєкту Ukraine World News без залучення держаних або грантових коштів. Всі вони спрямовані на зміцнення оборони та наближення перемоги України у війні. Перемоги як на полі бою, так і в інформаційному просторі.

Й насамкінець – сплата податків. Компанія бізнесмена Віталія Кропачова за два роки війни сплатила 1,3 млрд гривень податків до бюджетів всіх рівнів, зазначають в ТОВ "Краснолиманське".

Так, у 2022 році підприємство сплатило до бюджетів усіх рівнів 581,2 млн гривень податків та зборів, в той час як у 2023-му – 729,3 млн гривень.

Зокрема, за два роки було сплачено 807,3 млн гривень ПДВ.

Крім того, підприємство не використовувало жодних пільг на ПДВ при сплаті податків. 

Також компанія як податковий агент сплатила понад 100 млн гривень податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

А от саме Державне підприємство "Краснолиманська" нині є єдиним підприємством, що не отримує дотацій з державного бюджету України.

Читайте також:
За змістом вони всі як За змістом вони всі як "браття-близнюки", - адвокат про ухвали суду щодо продовження запобіжного заходу підозрюваним у справі ТОВ "Краснолиманське"
Сторона обвинувачення абсолютно не зацікавлена у встановленні об'єктивної істини, - адвокат про справу проти ТОВ Сторона обвинувачення абсолютно не зацікавлена у встановленні об'єктивної істини, - адвокат про справу проти ТОВ "Краснолиманське"
Державна шахта Державна шахта "Краснолиманська" винна ТОВ "Краснолиманське" 800 млн грн. Втім, за це правоохоронці чомусь мовчать
Кропачов: Ми залучили американську компанію, щоб в США побачили фальсифікацію справи прокуратурою Кропачов: Ми залучили американську компанію, щоб в США побачили фальсифікацію справи прокуратурою