USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Куленепробивна сміливість: Як волонтерка за одну мить докорінно змінила життя та почала рятувати інших

Телеканал UWN підготував документальний проєкт про одну з тих, хто 24/7 віддають себе військовим, – волонтерку Лілю
Документальний проєкт
Документальний проєкт "Ліля"
Джерело: UWN

Україна – країна волонтерів. Це всі ми зрозуміли з перших днів широкомасштабного вторгнення, коли кожен намагався допомогти чим міг, кожен хотів бути корисним. 

Героїня документального проєкту Лілія Лях – успішна підприємиця з Дніпропетровщини. 

З початку повномасштабного вторгнення Лілія взялась допомагати українській армії. Та у квітні минулого року для захисту України вона віддала найдорожче – двох синів. Вже в травні хлопці потрапили на бойові позиції. Відтоді жінка поринула у волонтерство і разом з командою відправила у зону бойових дій десятки автомобілів з допомогою та сотні бронежилетів. Допомагали всім, зокрема – і своїм синам.

Перше, що почали виготовляти на початку війни, пригадує волонтерка, – були бронежилети. Тканину для них закуповували у Туреччині, плити варили із ресор. Лілія зізнається: комплект захисту важкий – понад 10 кг. Але надійний, його не пробивали кулі. Так вдалося врятувати не одне життя: "живий, бо був в цьому бронежилеті, неодноразово казали військові".

Та, на жаль, рівно за рік один з синів Лілії загинув від кулі снайпера. Інший син отримав поранення, проходить реабілітацію.

Попри страшну втрату та біль, жінка не кинула волонтерство. Нині ж Ліля з командою мають чималий склад із продуктами, ліками, одягом і всіляким необхідним для військових. Усе це сортують та сотнями ящиків відправляють хлопцям на передову. Каже, що важливість мільйонів життів переважає тугу та не дає їй опустити руки. 

Про материнський біль та куленепробивну сміливість, що наштовхує рятувати сотні життів, – дивіться в документальному проєкті "Ліля".

 

 
Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму