USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Платив зарплату неіснуючим працівникам: у Києві директор пологового будинку вкрав 4,5 млн гривень бюджетних коштів

Підозрюваний надав вказівку "працевлаштувати" до комунального закладу 17 людей, які фактично там не працювали
1
Директора столичного пологового будинку підозрюють у розтраті 4,5 млн гривень на виплатах фіктивним працівникам
Джерело: ДБР

У Києві директор одного з пологових будинків вносив фейкові дані до офіційних документів щодо фіктивних працівників. Таким чином йому вдалося присвоїти 4,5 млн гривень бюджетних коштів. Посадовця викрили, йому вже повідомлено про підозру, інформують в Офісі генерального прокурора.

За даними слідства, підозрюваний надав вказівку "працевлаштувати" до комунального закладу 17 людей. Фактично вони в пологовому будинку не працювали.

"Незважаючи на це, протягом січня 2021 року – березня 2022 року директор вносив неправдиві відомості до офіційних документів, які стали підставою для нарахування та виплати їм заробітної плати", – розповіли в Офісі генпрокурора.

Загалом на оплату таким "працівникам" з бюджету було виділено 4,5 млн гривень.

"Фігуранту інкриміновано розтрату коштів, службове підроблення та  пособництво у легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 209 КК України)", – ідеться у повідомленні.

Директора столичного пологового будинку підозрюють у розтраті 4,5 млн гривень на виплатах фіктивним працівникам
Джерело: ДБР

Тепер правоохоронці встановлюють інших осіб, які можуть бути причетні до вчинення злочину.

Раніше ми писали, що у Житомирі колишня бухгалтерка школи "збільшила" власну зарплату на понад 1,3 млн гривень.

За даними слідства, посадовиця щомісячно упродовж 2022 року безпідставно нараховувала та виплачувала собі додаткові кошти. Жінка вносила до бухгалтерських документів неправдиві дані щодо розміру своєї заробітної плати. Тож збільшила виплати в понад шість разів.

Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – "Європейська солідарність"
Уряд України оприлюднив дані про зарплати прем’єра та його заступників Уряд України оприлюднив дані про зарплати прем’єра та його заступників
В українських шахт немає збуту вугілля, уряд надає перевагу закупці сировини за кордоном, – депутат Камельчук В українських шахт немає збуту вугілля, уряд надає перевагу закупці сировини за кордоном, – депутат Камельчук