USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Житомирі колишня бухгалтерка школи "збільшила" власну зарплату на понад 1,3 млн гривень

Посадовиця щомісячно упродовж минулого року безпідставно нараховувала й виплачувала собі додаткові кошти
Бухгалтерка
Затримана бухгалтерка
Джерело: Telegram Офіс Генпрокурора

Колишня головна бухгалтерка однієї з початкових шкіл Житомира протягом року "збільшила" власну зарплатню на понад 1,3 млн гривень. Про це повідомили в пресслужбі Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, посадовиця щомісячно упродовж 2022 року безпідставно нараховувала та виплачувала собі додаткові кошти. Жінка вносила до бухгалтерських документів неправдиві дані щодо розміру своєї заробітної плати. Тож збільшила виплати в понад шість разів.

"За висновками судової економічної експертизи, підозрювана привласнила понад 1,3 млн гривень бюджетних коштів. Їй інкримінують заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах та внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів", – зазначили в Офісі Генпрокурора.

Новини за темою: Начальницю Житомирської митниці, яка попалась на хабарі, арештували

Наразі вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу та накладення арешту на майно з метою відшкодування заподіяних збитків.

Раніше міністр освіти і науки Оксен Лісовий заявив, що його міністерство не планує запроваджувати 12-річну школу з 2024 року. Серед причин – необхідність коштів і державного стандарту, яких зараз немає.

Читайте також:
За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – "Європейська солідарність"
Уряд України оприлюднив дані про зарплати прем’єра та його заступників Уряд України оприлюднив дані про зарплати прем’єра та його заступників
В українських шахт немає збуту вугілля, уряд надає перевагу закупці сировини за кордоном, – депутат Камельчук В українських шахт немає збуту вугілля, уряд надає перевагу закупці сировини за кордоном, – депутат Камельчук
На Житомирщині чоловік застрелив дружину через ревнощі На Житомирщині чоловік застрелив дружину через ревнощі