USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Одесі всі пляжі визнали непридатними для купання після підриву Каховської ГЕС

Відповідне рішення було прийняте на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки
пляж Одеса
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела
Пляжі Одеси визнані непридатними для купання у зв’язку із суттєвим погіршенням стану води у відкритих водоймах і реальною небезпекою для здоров’я людей. Про це повідомив голова Громадської ради при Одеській обласній військовій адміністрації Сергій Братчук.

"Купання людей на пляжах міста Одеси заборонено", – наголосив він.

Відповідне рішення було прийняте на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Одеської міської ради 17 червня.

Солоність моря на пляжах Одеси впала майже втричі

За інформацією ДУ "Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України", у відібраних 10 червня з точок в Одесі проб морської води збудник холери та холероподібних вібріонів не виявлено. Про це йдеться у Telegram-каналі Одеської мерії.

За інформацією Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області), у відібраних пробах морської води на пляжі "Ланжерон" зафіксоване перевищення заліза у 4,8 раза, солоність нижче норми у 2,7 раза; у відібраних на 16-й станції В. Фонтану пробах зафіксовано перевищення завислих речовин у 1,8 раза, заліза – у 5,2 раза, солоність нижче норми у 2,9 раза.

За результатами відомчого лабораторного контролю Філії "Інфоксводоканал" ТОВ "Інфокс", питна вода відповідає ДСанПіН 2.2.4-171-10 "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною".

Одеська міська рада нагадує, що наразі продовжує діяти наказ Одеської обласної державної (військової) адміністрації від 16.07.2022 №16, яким встановлено особливий режим пересування громадян на окремих територіях Одеської області.

Таким чином, до прийняття окремого рішення про частковий доступ до безпечних ділянок пляжів перебування на узбережжі Чорного моря, зокрема в межах пляжних зон, заборонено та небезпечно.

Нагадаємо, що річка Дніпро, яка через підрив Каховської ГЕС, змила собою частину Херсонщини, впадає у Чорне море.

Читайте також:
В Одесі чоловік у військовій формі побив дівчину милицею: В ТЦК розпочали службову перевірку, а в поліції кажуть, що заяви від постраждалої не було. Оновлено В Одесі чоловік у військовій формі побив дівчину милицею: В ТЦК розпочали службову перевірку, а в поліції кажуть, що заяви від постраждалої не було. Оновлено
Зарізав через відмову дати закурити: В Одесі затримали підозрюваного у вбивстві підлітка Зарізав через відмову дати закурити: В Одесі затримали підозрюваного у вбивстві підлітка
В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість В Одесі затримали рецидивіста, який наводив російські ракети на будівлі СБУ та прокуратури, щоб помститися за судимість
Український call-центр ошукав 16 громадян Чехії на понад 5,5 млн гривень Український call-центр ошукав 16 громадян Чехії на понад 5,5 млн гривень