USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Переговори про надання Україні гарантій безпеки розпочнуться цього тижня, – Держдеп США

У Вашингтоні розглядають цей процес в контексті зусиль по двох напрямках
США Україна прапор
Джерело: відкриті джерела

Початок переговорів США з Україною про гарантії безпеки почнеться цього тижня. Про це заявив у понеділок під час пресбрифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Меттью Міллер, передає Укрінформ.

"Ці переговори почнуться цього тижня", – зазначив Міллер, додавши, що дискусії на нинішньому етапі проходитимуть у віртуальному форматі.

При цьому, за його словами, у Вашингтоні розглядають цей процес в контексті зусиль по двох напрямках.

"Перший – це допомога у сфері безпеки, щоб підтримати їхні зусилля з відсічі російській агресії, а другий – створення довгострокової перспективи для Збройних сил, що може послужити стримуючим ефектом від майбутньої російської агресії", – наголосив Міллер.

Він нагадав, що країни G7 під час зустрічі у Вільнюсі минулого місяця взяли на себе зобов’язання провести двосторонні переговори з урядом України щодо довгострокової підтримки країни у сфері безпеки.

Він уточнив, що це має забезпечити ЗСУ здатністю захищати країну та стримувати майбутні потенційні напади, а для держави – відновлювати економіку, захищати своїх громадян та прагнути до інтеграції в євроатлантичне співтовариство.

Цей процес, за словами Міллера, відбуватиметься окремо від допомоги, яку США регулярно забезпечують Україні.

Нагадаємо, Саміт Північноатлантичного альянсу погодився вилучити вимогу про План дій щодо членства на шляху України до блоку. Водночас союзники дали зрозуміти, що запросять Україну приєднатися до НАТО, "коли будуть досягнуті умови".

Читайте також:
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову