USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Майбутнє України – в НАТО, це не підлягає обговоренню, – Салліван

Захід працює над посиленням санкційного тиску на РФ, послаблюючи її оборонно-промислову базу
Салліван

Радник з національної безпеки США Джейк Салліван

Джерело: відкриті джерела

Помічник президента Сполучених Штатів Америки з питань нацбезпеки Джейк Салліван вважає, що Україна стане членом НАТО, і це не підлягає обговоренню. Про це Салліван сказав в інтерв’ю телеканалу CBS.

За його словами, на саміті у Вільнюсі Україні гарантували, що країна матиме необхідну підтримку стільки часу, скільки їй знадобиться.

"І нарешті так, ми сказали в НАТО дуже просто: майбутнє України – в НАТО. Це серйозно. Це не підлягає обговоренню. Це те, щодо чого 31 член НАТО взяв зобов’язання", зауважив Салліван.

Крім того, політик відзначив прогрес Збройних сил України в ході контрнаступу і додав, що українські військові роблять все, аби послабити окупаційну російську армію.

Салліван стверджує, що Захід працює над посиленням санкційного тиску на РФ, послаблюючи її оборонно-промислову базу. Тому "продовження війни дуже дорого коштуватиме Росії".

Раніше

Саміт Північноатлантичного альянсу погодився вилучити вимогу про План дій щодо членства на шляху України до блоку. Водночас союзники дали зрозуміти, що запросять Україну приєднатися до НАТО, "коли будуть досягнуті умови".

Новини за темою: Головним зараз є захист місць розташування ППО, - військовий експерт про хід бойових дій після саміту НАТО

Вільнюський саміт минув, лишивши по собі невиправдані очікування як для українців, так і росіян. Однак, якщо в Україні розуміють, до закінчення війни і виходу на кордони 1991 року, швидше за все, в НАТО не будуть брати, то в Росії осмислили, що відбулося, і досить гостро відреагували на безпекові гарантії. Про це заявив в ефірі UWN керуючий партнер Української національної антикризової групи Тарас Загородній.

Аналітик переконаний, що для росіян наразі виникла "дуже погана річ". І тепер фактично починається механізм надання Україні безпекових гарантій на двосторонній основі.

Підсумки саміту

Цього тижня в литовському Вільнюсі закінчився дводенний саміт НАТО. Напередодні заходу Володимир Зеленський заявляв, що очікує від зустрічі нові пакети допомоги, чіткі безпекові гарантії та запрошення України до альянсу. У підсумку Україна отримала нову зброю, програму тренування пілотів на F-16, новий орган – Раду Україна –НАТО та скасування ПДЧ до вступу у блок... та відповідь на питання: коли Україна увійде до НАТО.

Розбір в нашому матеріалі тут.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg