USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Удар по Кривому Рогу: Кількість загиблих зросла до 12

Лікарі борються за життя тих, хто отримав значні опіки
Ракетний удар по Кривому Рогу, 13 червня
Ракетний удар по Кривому Рогу, 13 червня 2023 року
Джерело: Сергій Лисак

У Кривому Розі до 12 осіб збільшилася кількість жертв ракетного обстрілу, - вночі від опіків помер 67-річний чоловік. Про це повідомив голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Кількість поранених станом на вчорашній вечір складала 36 людей. Дехто з них був у важкому стані, дехто — із значними опіками.

Роботи з ліквідації наслідків удару продовжуються. Вілкул зазначив, що постраждалим надається необхідна допомога, працюють усі служби, зокрема 40 бригад комунальників.

Сьогодні, 14 червня, у Кривому Розі оголошено День жалоби.

Ракетний обстріл Кривого Рогу

Вночі 13 червня російські ракети влучили у житлову багатоповерхівку в Кривому Розі. Про це поінформував голова місцевої ОВА Сергій Лисак.

Також, в результаті ракетного обстрілу постраждало автомобільне підприємство та зруйнована господарська споруда. Пошкодження є і в рятувальному підрозділі. 

Внаслідок обстрілу є пошкодження та відключення магістральних мереж на Дніпропетровщині. Без світла опинилися понад 9 тисяч споживачів. А у Кривому Розі без живлення залишилися три шахти, в яких було заблоковано кілька десятків людей. Пізніше шахтарі були врятовані.

Вибуховою хвилею також пошкоджено будівлю Криворізької ТЕЦ, повідомили в Міненерго.

Того ж дня на місці трагедії в Кривому Розі побували заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба та глава Міністерства внутрішніх справ України Ігор Клименко. За словами чиновників, після експертиз стане відомо, чи можна відновити понівечену багатоповерхівку, повідомили в пресслужбі голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Наразі в будівлях поряд закривають плівкою та дерев’яними плитами вибиті вікна. Мешканці забезпечені їжею і меддопомогою.

"Працюють рятувальники, комунальники, волонтери. Розгорнули гуманітарні місії міжнародні благодійні організації. Працює пункт, де приймають заяви про пошкоджене майно. Захоплюють й звичайні криворіжці. Несуть для мешканців постраждалих квартир речі першої потреби", - сказав Лисак.

І додав, що родини загиблих можуть розраховувати на матеріальну допомогу від області – 300 тис. грн.

Кількість ракет

Попередньо, вночі ворог застосував 14 крилатих ракет Х-101/555, з яких 10 було знищено Протиповітряною обороною. Також завдав авіаційного удару 4 "Шахедами", 1 – знищено нашими захисниками.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні