USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

НАЗК внесло власника AliExpress до списку спонсорів війни

Група компаній Alibaba Group Holding Limited продовжує роботу у РФ
Alibaba Group
Джерело: відкриті джерела

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло китайську групу компаній Alibaba Group Holding Limited до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це йдеться на сайті НАЗК.

Китайська група компаній продовжує працювати в Росії. Зокрема, надає свої платформи для продажу товарів із вивезеної з окупованих територій України міді.

Як відомо, Alibaba Group ділиться на шість груп: Cloud Intelligence Group, Taobao Tmall Business Group (Taobao, Tmall, Taobao Deals, Taocaica, 1688.com), Local Services Group (Amap, Ele.) me), Global Digital Business Group (Lazada, AliExpress, Trendyol, Daraz, Alibaba.com), Каіньяо Smart Logistics, Digital Media і Entertainment Group (Youku, Alibaba Pictures).

На території Росії найбільшого поширення набула платформа онлайн-комерції AliExpress.

Власником ТОВ "Алібаба.КОМ (РУ)" є зареєстрована в Сінгапурі компанія Aliexpress Russia Holding Private Ltd. Станом на 2023 рік компанія продовжує ведення справ у Росії, надаючи міжнародний майданчик для продажу зарубіжних товарів. Прибуток компанії за 2022 рік склав 16,3 млрд рублів (близько 160 млн доларів).

У квітні 2023-го агентство Reuters повідомило, що китайська компанія Quzhou Nova закуповувала щонайменше 3220 тонн мідного сплаву на загальну суму 7,4 млн доларів у Дебальцевського заводу металургійного машинобудування (контролюється росіянами). З вивезеної з окупованих територій міді компанія виробляє товари, що продаються на платформах Alibaba.

Слід зауважити, що Alibaba вдається і до цензури українського контенту на своїх платформах, пов'язаного з російською війною. У березні 2022 року Alibaba заблокувала за допис про війну профіль українського стримера, який мав на AliExpress понад 268 тисяч підписників. Водночас проросійські дописи на платформі не видаляються.

"Усі дані факти можуть свідчити про те, що компанія підтримує російську агресію не лише фінансово, сплачуючи податки, а й ідеологічно", – зазначили в НАЗК.

Раніше повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції внесло найбільшу у світі приватну алкогольну компанію Bacardi Limited до переліку міжнародних спонсорів війни, оскільки вона продовжує розвивати свій бізнес у РФ. 

Читайте також:
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки