USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Найбільша нафтопромислова компанія SLB припиняє поставки в РФ

Американська компанія SLB відіграє критичну роль для держави-агресора, займаючи 8% російського нафтосервісного ринку
SLB

SLB лише з травня за жовтень 2022 року поставила на російські підприємства понад 900 партій своїх товарів

Джерело: відкриті джерела

Найбільша компанія з обслуговування нафтових родовищ SLB заявила про зупинку поставок товарів і послуг до Росії. Постачання припиняються з усіх об'єктів компанії по всьому світу. Про це йдеться у пресрелізі SLB.

Постачання припиняються з усіх об'єктів компанії по всьому світу, "у відповідь на тривале розширення міжнародних санкцій". До цього SLB припинила постачання зі США, Великої Британії, Європейського Союзу та Канади.

"SLB дуже серйозно ставиться до своєї відповідальності за дотримання законів про експортний контроль та економічні санкції, і компанія підтримує позицію міжнародного співтовариства, засуджуючи і закликаючи до припинення війни в Україні", — йдеться в заяві.

НАЗК внесло SLB до списку спонсорів тероризму

10 квітня Національне агентство із запобігання корупції (НАЗК) внесло SLB (колишня Schlumberger) зі штаб-квартирою в США до переліку міжнародних спонсорів війни.

Американська компанія SLB відіграє критичну роль для держави-агресора, займаючи 8% російського нафтосервісного ринку. Компанія чітко заявляє, що її внесок у російську економіку склав уже понад $4,5 млрд у вигляді податків, а штат SLB у Росії налічує 11 500 співробітників, які працюють на низці заводів і сервісних центрів. Крім того, в РФ SLB має широку мережу дочірніх підприємств, що дає змогу компанії обходити міжнародні санкції.

SLB тісно співпрацює з російськими нафтогазовими гігантами, зокрема, компаніями Газпром, Роснефть і Лукойл. Усі перераховані компанії перебувають під санкціями США. Після початку повномасштабної війни SLB не розірвала свої зв’язки з російськими клієнтами. Навпаки, компанія розширила свій бізнес, перейнявши контракти на обслуговування і поставку обладнання у конкурентів, які залишили ринок.

У третьому кварталі 2022 року виручка підрозділу SLB, що займається дослідженням пластів у Росії та Центральній Азії, зросла на 25%, тим самим перевищивши показники в інших регіонах. З травня по жовтень 2022 року SLB поставила на російські підприємства понад 900 партій своєї продукції. Наразі компанія продовжує брати участь у тендерах, оголошуваних російськими компаніями.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму