USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

На тлі проблем із новим керівництвом. ПВК "Вагнер" повернулася на фронт під егідою Міноборони РФ, – ISW

На думку аналітиків, найманцям важко провести згуртовану реформу під новим керівництвом після смерті Пригожина
вагнер
Джерело: відкриті джерела

Найманці ПВК "Вагнер" повернулися в Україну для виконання завдань на Бахмутському напрямку, що свідчить про проблему всередині структури. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Інформацію про повернення вагнерівців на фронт підтверджують як українські, так і російські джерела.

При цьому речник Східного угруповання військ Ілля Євлаш підтвердив перекидання в Україну орієнтовно 500 вагнерівців.

"Українські та російські підтвердження щодо дислокації деяких колишніх співробітників групи "Вагнера" в районі Бахмута свідчать про те, що "Вагнеру" важко провести злагоджену реформу навколо нового керівництва", – заявили в ISW.

Новини за темою: Загибель засновника ПВК "Вагнер" Уткіна може бути інсценуванням спецслужб РФ: Він мав двійників

Українські військові стверджують, що командири "Вагнера" змінилися після загибелі Пригожина. Тепер бойовики повертаються в Україну, укладаючи контракти з Міноборони РФ. Найманці потрібні на фронті для компенсації втрат серед окупантів.

Нагадаємо, раніше в ISW повідомляли, що російська приватна військова компанія "Вагнер" звільняє свої позиції в Сирії, щоб виконати ультиматум Міністерства оборони Росії. Іран може отримати контроль над деякими позиціями, щоб забезпечити військові активи та розширити свої економічні операції.

Також аналітики писали, що приватна військова компанія "Вагнер" більше не існуватиме як квазінезалежна структура після майже достовірного вбивства її ватажка Євгена Пригожина, засновника Дмитра Уткіна та керівника служби логістики та безпеки Валерія Чекалова.

Читайте також:
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується