USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

На Львівщині заступник командира військової частини змушував військових будувати йому дім

Наразі відбулись обшуки за місцем проживання фігуранта
Посадовець налагодив на території військового містечка роботу підпільного магазину, яким керувала його дружина
Посадовець налагодив на території військового містечка роботу підпільного магазину, яким керувала його дружина
Джерело: ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань викрили на системних зловживаннях заступника командира однієї з військових частин Львівщині. Зокрема, посадовець дав вказівку бійцям будувати для нього маєток. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Зазначається, що з середини липня цього року солдати замість виконання своїх обов’язків з оборони та захисту України, працювали на приватному об’єкті "командира". До ремонтно-будівельних робіт на своїй двоповерховій віллі він залучив сімох військовослужбовців.

Також, за оперативними даними, посадовець налагодив на території військового містечка роботу підпільного магазину, яким керувала його дружина. За наявними даними, у ньому військовослужбовцям продавали харчові продукти, які держава офіційно виділяла для забезпечення військових.

Наразі відбулись обшуки за місцем проживання фігуранта. Правоохоронці вилучили документацію, та велику суму грошей у різній валюті.

Заступника командира підозрюють у зловживанні службовим становищем (ч. 5 ст. 426-1). Передбачене статтею покарання – позбавлення волі на строк до 12 років.

Готуються клопотання про обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.

Раніше

Напередодні відбулися обшуки у низці військово-лікарських комісій Вінницької, Черкаської та Київської областей. Слідчі дії проходили в межах розслідування кримінального провадження за фактами незаконного збагачення військовослужбовців, які обіймають керівні посади в обласних та районних центрах комплектування та соціальної підтримки. Про це повідомляли в пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Загалом встановили 388 осіб, стосовно яких є сумніви щодо законності отримання ними постанов ВЛК про непридатність до військової служби. Вилучали медичну документацію, яка може підтвердити факти ухвалення протиправних рішень про непридатність до військової служби, особові справи тощо.

Новини за темою: Військовий командир із Миколаївщини безпідставно нарахував майже 5,5 млн гривень виплат підлеглим

Кримінальні провадження порушили за низками статей, у тому числі за ч. 5 ст. 426-1 КК України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинене в умовах воєнного стану).

ДБР вже розслідує понад 112 кримінальних проваджень щодо зловживань воєнкомів.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців