USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

На Львівщині син народної депутатки Копанчук відмовився від депутатського мандата

Журналісти з’ясували, що Дмитро Копанчук більш як сім місяців не відвідує засідання міськради, оскільки ще 1 січня виїхав з країни
Копанчуки
Родина Копанчуків
Джерело: відкриті джерела

Депутат Рудківської міської ради, що на Львівщині, і син народної депутатки Олени Копанчук – Дмитро Копанчук – вирішив відмовитися від повноважень депутата. Таке рішення ухвалив після публікації розслідування NGL.media про його виїзд з країни.

Про те, що 22-річний Копанчук написав заяву на складання свого депутатського мандата, виданню письмово повідомив секретар Львівської обласної організації партії "Слуга народу" Орест Сивенький.

"У Рудківській міській раді підтвердили факт отримання 9 серпня заяви від Дмитра Копанчука про складення повноважень. Розглянути цю заяву планують на наступному засіданні депутатів міськради 7 вересня", – пише ЗМІ.

Заява Дмитра Копанчука була надіслана "Новою поштою", однак відправником був вказаний не він, а Артем Костюченко, помічник адвоката у хмельницькому АО "Копанчук та партнери", співзасновником якого є батько депутата Володимир Копанчук.

Новини за темою: Виписав собі відрядження і втік за кордон: Ексмер Рахова ховається від кримінального провадження в ЄС

Разом з тим Костюченко підтвердив NGL.media, що саме він надіслав заяву Дмитра Копанчука.

"Мене попросили це зробити", – сказав помічник адвоката.

Що відомо про виїзд Копанчука?

Кілька днів тому журналісти з’ясували, що Дмитро Копанчук більш як сім місяців не відвідує засідання міськради, оскільки ще 1 січня виїхав з країни, супроводжуючи свого батька, у якого друга група інвалідності.

За місяць Володимир Копанчук повернувся в Україну, але без сина. Це прямо суперечить законодавчій вимозі повернутися не пізніше, ніж супроводжувана особа з інвалідністю.

Новини за темою: Нардепу Дубінському оголосили підозру

Олена Копанчук, народна депутатка від "Слуги народу", досі публічно не прокоментувала виїзд свого сина.

До речі, Олена Копанчук помічена рухом "ЧЕСНО" у грубих порушеннях регламенту Верховної Ради та Конституції України на персональному голосуванні за свого колегу Вячеслава Рубльова під час голосування за законопроєкт про внесення змін до закону "Про будівельні норми" щодо удосконалення нормування у будівництві. У зв'язку з порушенням регламенту як покарання обіцяла віддати свою місячну зарплату до благодійних фондів.

Читайте також:
За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – "Європейська солідарність"
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
"Не до душі", "не хоче бути в залі з ексчленами ОПЗЖ": Розслідувачі запитали депутатів Івахіва та Палицю, чому вони не відвідують ВР
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону