USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Операція "Щит і стріла": Нетаньягу заявив про завершення спецоперації проти "Ісламського джихаду"

Ліквідовано десятки терористів та їх штабів
Ізраїль
Джерело: AP photo

Ізраїль завершив спецоперацію проти терористичної організації "Ісламський джихад". Про це заявив прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу.

Деталі спецоперації

За словами Нетаньягу, ізраїльські військові несподівано атакували терористів та знищили всю верхівку "Ісламського джихаду".

"Учора ввечері ми успішно завершили п'ятиденну боротьбу з терористичною організацією "Ісламський джихад". Ми ліквідували десятки терористів, знищили 17 штабів "Джихаду", склади ракет, протитанкові розрахунки й багато іншого", – розповів він.

Раніше ми писали, що припинення вогню між Ізраїлем і палестинським "Ісламським джихадом" може розпочатися в ніч з суботи на неділю.

Терористична організація "Ісламський джихад" погодилася на пропозицію Єгипту щодо припинення вогню.

"Представник "Ісламського джихаду" підтвердив, що було домовлено про припинення вогню, але терористична організація продовжувала обстрілювати Ізраїль ракетами протягом години, що передувала припиненню вогню", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 7 квітня Збройні сили Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявили, що завдали ударів по двох підприємствах із виробництва зброї, які належать палестинському угрупованню ХАМАС, після чого країну обстріляли найпотужнішим обстрілом із Лівану з часів війни 2006 року.

Військові Ізраїлю 12 травня знищили чергового лідера терористичного угрупування "Ісламський джихад" Аєда Альхусені.

Читайте також:
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
У ГУР ідентифікували військових злочинців, які обстрілюють Україну крилатими ракетами У ГУР ідентифікували військових злочинців, які обстрілюють Україну крилатими ракетами
Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков
Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики Ізраїль відмовляється від застарілих Patriot, проте навряд чи передасть їх Україні, – аналітики