USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 2 2 9 0 (+1260)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Макрон думає над впровадженням ядерної зброї Франції в систему захисту Європи від РФ

Франція має близько 300 ядерних боєголовок
Еммануель Макрон
Еммануель Макрон
Джерело: відкриті джерела

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок Франції для "захисту ЄС" від загроз з боку Росії. Про це він сказав в інтерв'ю регіональними газетами групи Ebra, до якої входить DNA.

"Я виступаю за відкриття цих дебатів, які, отже, мають включати протиракетну оборону, стрільбу із далекобійної зброї, ядерну зброю для тих, хто її має або хто має американську ядерну зброю на своїй території. Давайте поставимо все на стіл і подивимось, що справді захищає нас надійним чином", – сказав він.

Макрон додав, що Франція збереже "свою специфіку, але готова зробити більше для захисту європейської землі".

За даними ЗМІ, Франція має близько 300 ядерних боєголовок.

Раніше повідомлялося, що Варшава готова піти на розміщення американської ядерної зброї на своїй території. Це питання вже деякий час є предметом польсько-американських переговорів.

Варто зазначити, що ще у червні минулого року Польща наполягала на розміщенні тактичної ядерної зброї у своїй країні у зв'язку із загрозою зі сторони РФ для західних країн. Тоді ж прем'єр-міністр Матеуш Моравецький заявив, що Варшава зацікавлена в участі в програмі Nuclear Sharing, яка є частиною ядерного стримування.

Читайте також:
В Білорусі розбудовують військову базу, на якій Росія може зберігати ядерну зброю, - ЗМІ В Білорусі розбудовують військову базу, на якій Росія може зберігати ядерну зброю, - ЗМІ
Міністр юстиції пояснив, чому Україна досі не оголосила стан війни Міністр юстиції пояснив, чому Україна досі не оголосила стан війни
Конфіскація російських активів: Малюська назвав три сценарії Конфіскація російських активів: Малюська назвав три сценарії
Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ "Хортиця"