USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Обстановка суттєво загострилася, – Сирський розповів про бої на Харківщині

Сили оборони України роблять все, щоб утримати оборонні рубежі та позиції, наносять ворогу ураження
ЗСУ

ЗСУ. Фото ілюстративне

Джерело: Володимир Зеленський

У Харківській області тривають бої. Вони проходять у районах, що розташовані вздовж кордону з Росією. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

За його словами, цього тижня обстановка в Харківській області суттєво загострилась.

"На даний час там тривають бої у прикордонних районах вздовж державного кордону з РФ", – розповів генерал.

Сирський зазначив, що обстановка складна, але Сили оборони України роблять все, щоб утримати оборонні рубежі та позиції, наносять ворогу ураження.

Новини за темою: Аналітики оцінили, чи зможе Росія захопити Харків

В одному з районів у ворога частковий успіх, в інших – ЗСУ витісняють росіян

Як зазначив головком, на Куп’янському, Сіверському, Лиманському, Покровському напрямках тривають гарячі бої, ситуація дуже динамічно змінюється.

"В одних районах противник має частковий успіх, в інших - Сили оборони витісняють противника та покращують своє тактичне положення", – повідомив Сирський.

Також противник не полишає спроб просунутися до Часового Яру на Краматорському напрямку. Росіяни продовжують наступальні дії східніше міста. Крім того, окупанти намагаються відновити втрачене положення в районі Кліщіївки поблизу Бахмута.

"Попри складну ситуацію на фронті проводиться ротація підрозділів для відпочинку військовослужбовців та відновлення боєздатності бригад", – додав головнокомандувач ЗСУ.

Росіяни зайняли 6 сіл у Харківській області

За даними карт DeepState на 12 травня в Харківській області росіяни окупували Стрілечу, Пильну, Червоне, Борисівку, Огурцове та Плетенівку.

Як уточнили в Генштабі ЗСУ на 12 травня, на Харківському напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив 12 атак у районах населених пунктів Стрелеча, Красне, Морохівець, Олійникове, Лук'янці, Гатище, Плетенівка, Пильна, Вовча.

При цьому окупанти продовжують обстрілювати Вовчанськ та прикордонні населені пункти. За останніми даними з 10 травня з Харківської області евакуювалися 4000 людей, а у Вовчанську, попри обстріли, залишаються 300-400 людей.

Аналітики Американського інституту вивчення війни вважають, що "обмежені зусилля, які зараз вживають російські окупанти, не свідчать про те, що йдеться про широкомасштабну наступальну операцію з метою оточити та захопити Харків".

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону
Росія допомогла КНДР відновити економіку Росія допомогла КНДР відновити економіку