USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

LEGO судиться зі стрийською компанією-продавцем

Стрийська компанія замовила понад 11 тис. конструкторів із Китаю, у яких є копії фігурок, запатентованих данським виробником іграшок
Lego
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Компанія LEGO позивається до ТОВ "Компанія Генезіс" зі Стрия через іграшки, які порушують авторське право. Про це стало відомо з ухвали Господарського суду у Львівській області, пише LVIV.MEDIA.

Стрийська компанія замовила понад 11 тис. конструкторів із Китаю, у яких є копії фігурок, запатентованих данським виробником іграшок. 

Зазначається, що ТОВ "Компанія Генезіс", яке зареєстроване у Стрию, у 2023 році замовило 11 064 дитячих конструкторів торговельної марки Alle Blox. У квітні 2023 року з повідомлення Львівської митниці представник компанії LEGO дізнався про ввезення цих іграшок до України. Тоді він звернувся до Господарського суду Львівської області з проханням зупинити митне оформлення конструкторів Alle Blox, адже, за його словами, вони порушують авторські права.

У заяві представник LEGO повідомив, що компанія провела експертне дослідження іграшок, які замовила "Компанія Генезіс". Експерти встановили, що у своїх конструкторах виробник Alle Blox скопіював дві фігурки, дизайн яких запатентувала LEGO. Одна з них – це фігурка на ім’я Стефані, яка продавалася в комплекті набору LEGO Friends. Цей набір вийшов у продаж в США ще на початку 2012 року.

У зв’язку з порушенням права на інтелектуальну власність, компанія LEGO просить зупинити розмитнення конструкторів, а також вилучити їх з обігу та знищити. Наступне засідання, на якому вирішуватимуть долю іграшок, відбудеться 11 січня.

Що відомо про компанію LEGO?

The Lego Group – данська приватна компанія зі штаб-квартирою в місті Біллунні, Данія. Компанія відома насамперед виробництвом іграшок LEGO, які головним чином являють собою набори з'єднуваних пластикових цеглинок. The Lego Group також оперує декількома парками розваг по всьому світу, кожен з яких відомий як Legoland, крім того, управляє низкою роздрібних магазинів LEGO.

Компанія була заснована 10 серпня 1932 року Оле Кірком Крістіансеном. У першій половині 2015 року The Lego Group стала найбільшою іграшковою компанією світу за виторгом, вартість її акцій сягнула 2,1 млрд доларів, обійшовши Mattel, вартість чиїх акцій становила 1,9 млрд доларів. 11 травня 2017 року LEGO анонсувала, що Нільс Б. Крістіансен стане новим CEO, починаючи з 1 жовтня 2017 року.

Читайте також:
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави
Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень
Мін'юст арештував майно ексголови Верховного суду Мін'юст арештував майно ексголови Верховного суду
Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби Окупанти б’ють рекорд: Лише за березень суди РФ винесли майже 700 вироків за втечу зі служби