USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

КРІ позбавить процес управління Києвом політичного забарвлення, – керівники райдержадміністрацій

Керівники РДА впевнені, що встановлювати КРІ має київська міська рада, дослухаючись до громадськості
брифінг голів столичних РДА
Брифінг голів столичних райдержадмінстрацій
Джерело: Ukraine World News

11 жовтня в Києві відбувся брифінг голів столичних райдержадміністрацій на тему "Організація роботи столичних РДА в умовах війни". Під час брифінгу керівники київських РДА виступили за встановлення ключових показників ефективності в роботі місцевої влади. Про це повідомляє кореспондент UWN.

За словами Миколи Калашника т.в.о. голови Дарницької РДА, це стосується і департаментів, і конкретних чиновників. На думку керівників РДА, це позбавить процес управління містом політичного забарвлення. Адже діяльність кожного чиновника можна буде оцінити за його ефективністю. А показники будуть визначені заздалегідь.

Керівники районних державних адміністрацій впевнені, що встановлювати КРІ має київська міська рада, дослухаючись до громадськості.

"Ми є топменеджерами міста. КРІ є в усіх великих фірмах. Якщо людина неефективна, з нею завершуються трудові відносини", – додає Кирило Фесик, голова Оболонської РДА.

З ним погоджується і Микола Калашник. Запевняє, що органи виконавчої влади мають працювати за показниками. Якщо людина неефективна, вона має бути звільнена.

Тимофій Милованов, голова Наглядової ради ДК "Укроборонпром" зауважив, що головний ризик для такої ініціативи знаходиться у питанні: хто стежитиме за КРІ.

"Політизація починається там, де не визначені критерії. Ми з прем'єром колись зайшли в конфлікт, а він потім мене покликав і сказав, що я тобі поставлю КРІ, а ти його не виконаєш. Ти будеш погано виглядать в очах президента. До цього треба ставитися з увагою. Чому я говорю про базові принципи, такі як робочі місця, безбар'єрність? Якщо немає робочих місць – це проблема. Якщо ветеран не може пройти містом – це проблема. Потрібні дебати, щоб не було маніпуляцій. КРІ мають продебатувати журналісти, громадське суспільство. І тоді не буде питань, чи є вони маніпулятивними, чи ні", – зазначив Милованов.

Теги: Київ
Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
На реконструкцію парку На реконструкцію парку "Наталка" в Києві виділили 20 млн гривень
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"