USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Кремль посилює риторику про "поділ" України, – аналітики ISW

Путін розглядає вторгнення в Україну як "історично виправдане імперське завоювання"
Кремль Росія Москва

Кремль

Джерело: відкриті джерела

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що Кремль посилює риторику "поділу" України й так намагається нормалізувати цей наратив у західних дискусіях про нашу державу. Про це йдеться в аналізі ISW.

Експерти кажуть, що 5 лютого заступник голови Ради безпеки Росії Дмітрій Мєдвєдєв написав, що нібито європейські плани будівництва залізничної лінії з Іспанії до Львова є свідченням визнання Заходом того, що Львів стане "новою столицею України в межах (Львівської області)", ймовірно, після закінчення війни Росії в Україні.

"Цей план не має нічого спільного з українськими кордонами або закінченням війни в Україні і є незалежним європейським інфраструктурним проєктом. Медведєв розмістив свої заяви на англомовному акаунті X, а не на російськомовному акаунті у своєму Telegram. Це свідчить про те, що заява політика розрахована на міжнародну, а не на внутрішню російську аудиторію", – переконані аналітики.

Водночас фахівці вважають, що заява Медведєва сприяє російській інформаційній операції, яка помилково зображує Україну як штучно сконструйовану державу.

"Це робиться, щоб зменшити військову підтримку України з боку Заходу і нормалізувати західні дискусії, які підштовхують Україну до передачі значної частини своєї території й населення Росії як легітимного способу завершення війни", – додають спеціалісти Інституту.

Новини за темою: Якщо Росія повністю окупує Україну: В ISW припустили й проаналізували таку ситуацію

Також аналітики говорять, що президент РФ Путін та інші російські високопосадовці нещодавно відновили наратив, в якому вторгнення в Україну розглядається як "історично виправдане імперське завоювання".

Раніше

Росія вважає за необхідне зруйнувати єдність всередині України. Про це наприкінці минулого року інформувало Головне управління розвідки Міноборони.

"Наближені до Кремля аналітики підготували пропозиції вищому військово-політичному керівництву держави-агресора Росії для "ефективнішого" продовження війни проти України у 2024 році", – йшлося в повідомленні.

Зазначалося, що однією з ключових проблем для терористичного режиму в Москві відзначили суспільний консенсус та стабільність України, попри нібито появу внутрішньополітичних суперечностей.

Читайте також:
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат
Росіяни обстріляли Харківщину: Серед загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про чимало поранених Росіяни обстріляли Харківщину: Серед загиблих є жінка на сьомому місяці вагітності, відомо й про чимало поранених
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро