USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Кабмін заборонив публічні закупівлі у громадян Росії та Білорусі

Однак для деяких росіян і білорусів є винятки
уряд Шмигаля
Джерело: Telegram-канал Прем‘єр-міністра України Шмигаля

Кабінет міністрів України 12 травня вніс зміни до постанови "Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України "Про публічні закупівлі". Про це у Telegram повідомив представник КМУ у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Детальніше про зміни

Заборона стосується здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг у росіян та білорусів на період дії воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування.

Також купувати що-небудь забороняється у:

– юросіб, що утворені та зареєстровані в Росії та Білорусі. Винятки стосуються лише тих випадків, коли активи законно передані АРМА;

– юридичних осіб, що утворені в Україні, однак їх бенефіціаром чи акціонером з понад 10% акцій громадяни РФ чи РБ. Винятки стосуються лише тих, хто проживає в Україні на законних підставах. 

Нагадаємо, Кабмін на своєму засіданні 9 травня прийняв зміни до постанови КМУ від 01.11.2022 №1275 "Про затвердження особливостей здійснення оборонних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану" .

Що саме зміниться у закупівлях

На час воєнного стану закупівлі будуть розділені на дві групи.

Перша група – це зброя, техніка й інша продукція оборонного призначення. Інформація про ці закупівлі залишиться закритою.

Друга група – це у тому числі продукти харчування для армії.

"Відтепер замовник буде заздалегідь оприлюднювати оголошення про таку закупівлю, і це оголошення включатиме інформацію про орієнтовні обсяги, умови та терміни поставок. Також в електронній системі будуть оприлюднюватися звіти про закупівлю, якщо вона укладалася без електронної системи", – зазначив Шмигаль.

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"