USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Італія допоможе відновити Спасо-Преображенський собор в Одесі

В італійському уряді назвали російський удар по храму "мерзенним вчинком"
Руйнування Одеси внаслідок атаки рашистів 23 липня_6
Руйнування Одеси внаслідок атаки окупантів 23 липня
Джерело: Володимир Зеленський

Італія висловила готовність долучитися до реконструкції Одеси після російських ракетних атак, зокрема до відновлення частково зруйнованого Спасо-Преображенського собору. Про це йдеться в повідомленні посольства Італії в Україні.

"Вільний народ не дозволить себе залякати, варварство не переможе. Італія з її унікальним у світі досвідом у реєстраційній галузі готова долучитися до відновлення собору та інших скарбів культурної спадщини України", – зазначила голова Ради міністрів Італії Джорджа Мелоні.

Вона наголосила, що окупанти знищують європейську цивілізацію, її священні символи.

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні зі свого боку назвав знищення частини Спасо-Преображенського собору "мерзенним вчинком".

"Італія, підтримавши Одесу під час внесення її до списку культурної спадщини ЮНЕСКО, буде однією з перших, хто відновлюватиме місто", – написав він на своїй сторінці у Twitter.

Нагадаємо, Одеса в ніч на 23 липня зазнала однієї з наймасштабніших атак за увесь час війни. Величезних руйнувань зазнав центр міста. Зруйнований Спасо-Преображенський собор, Будинок вчених та інші історичні будівлі.

Внаслідок атаки 1 людина загинула і близько 20 отримали поранення.

В Повітряних силах повідомили, що російські окупанти в ніч на 23 липня випустили по Одесі 19 ракет різного типу. Силам ППО вдалося збити 9 ракет.

 
Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні