USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Мінреінтеграції закликало Запорізьку облраду позбавити гауляйтера Балицького мандата

Балицький публічно підтримав російську окупацію
Євген Балицький
Євген Балицький
Джерело: СБУ

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій закликає позбавити гауляйтера Запорізької області Євгена Балицького мандата депутата обласної ради. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

"Він публічно підтримав російську окупацію. Він добровільно пішов на співпрацю й обійняв посаду "очільника" окупаційної адміністрації РФ у тимчасово захопленій частині Запорізької області. Але чомусь формально він досі залишається із депутатським мандатом Запорізької обласної ради", – йдеться в повідомленні.

Окрім цього там вважають подібну ситуацію "ганебною" та закликали позбавити зрадника мандата.

Балицького заочно засудили до 15 років

29 червня стало відомо, що на основі доказової бази, яку зібрала Служба безпеки України, вдалося засудити очільника окупаційної адміністрації РФ у тимчасово захопленій частині Запорізької області Євгена Балицького. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За матеріалами української спецслужби, суд призначив йому 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Встановлено, що колишній нардеп від забороненої партії "Опозиційний блок" Балицький на початку повномасштабного вторгнення РФ одним з перших публічно підтримав російських окупантів.

Після цього загарбники призначили його гауляйтером на захопленій території Південного регіону.

Щоб змусити працівників місцевого самоврядування визнати "повноваження" колаборанта, рашисти погрожували людям репресіями та фізичною розправою. Незгодних ув’язнювали до російських катівень, де піддавали жорстоким тортурам.

Після призначення на "посаду" Балицький одразу приступив до виконання вказівок Москви щодо поширення кремлівського режиму та придушення руху опору в регіоні.

За даними слідства, колаборант займався організацією місцевого псевдореферендуму щодо "приєднання" Запорізької області до Росії.

Під його керівництвом створювали незаконні "виборчкоми", в яких фальсифікували результати "голосування" на користь країни-агресора.

Після фейкового плебісциту Балицький звернувся до президента РФ з проханням "визнати" регіон як новий суб’єкт Російської Федерації.

Потім, 30 вересня 2022 року, на "урочистому" заході у Кремлі він підписав незаконний "договір про входження" Запорізької області до складу Росії.

На підставі зібраних доказів суд визнав гауляйтера винним за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 (участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території, вчинене за попередньою змовою групою осіб);
  • ч. 2 ст. 110 (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб).

Наразі зловмисник перебуває на тимчасово окупованій території на півдні України. Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини перед нашою державою.

Хто такий Балицький?

Балицький – уродженець Мелітополя, був народним депутатом України VII–VIII скликань (12 грудня 2012 року – 29 серпня 2019 року). Спочатку балотувався до парламенту від "Партії регіонів", а потім – від "Опозиційного блоку".

У лютому 2022 року після вторгнення Росії в Україну Балицький увійшов до складу російської окупаційної "адміністрації" Мелітополя. А пізніше був призначений її "головою".

Цікаво, що у 2018 році його занесли до санкційного списку РФ, але вже в листопаді минулого року російський уряд скасував цей указ.

Згідно з даними американського санкційного списку, саме Балицький курирує вивезення українського зерна із Запорізької області в Росію.

За даними Бюро економічної безпеки України, Балицький і його син завдали збитків бюджету України на 4 мільйони гривень. Їх підозрюють в ухиленні від сплати податків і легалізації майна, отриманого злочинним шляхом в особливо великих розмірах.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар
У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали